Economic - Scris de , Tuesday, 3 August 2021 9:08 - 0 comentarii

Analiză Saxo Bank: Frână pe tehnologia chineză și necesitatea securității cibernetice

de Peter Garnry, șeful strategiei pe acțiuni, Saxo Bank

Doar două coșuri tematice de acțiuni s-au descurcat mai bine decât indicele mondial MSCI, evidențiind problemele pe care multe prognoze de creștere le-au experimentat în iulie, în ciuda scăderii dobânzilor. Securitatea cibernetică a fost cel mai performant coș, în creștere cu 5,1%, determinat de cererea puternică și sentimentul de știri pozitive, administrația Biden semnând un ordin executiv privind securitatea cibernetică. Coșul cel mai slab performant a fost coșul Saxo pentru consumatori și tehnologie din China, în scădere cu 11,9%, determinat de impunerea unui prag industriei sale de educație private și a industriei tehnologice mai largi, întrucât țara dorește să reducă inegalitățile și să orienteze țara către alte tehnologii din domeniul energiei regenerabile și al semiconductorilor.

Iulie a fost o lună slabă pentru coșurile noastre tematice de capital, toate coșurile având performanțe mai slabe decât se aștepta MSCI World de la securitatea cibernetică și de la energie stocabilă (baterii), arătând că temele populare au fost evitate în iulie din cauza preocupărilor legate de creșterea mai mică provocată de varianta Covid-19 Delta.

Cea mai importantă știre din iulie a fost „reprimarea” voluntară de către China a sistemului său de învățământ privat și recenta sa represiune mai largă a industriei IT, care vizează îmbunătățirea concurenței, limitarea utilizării necorespunzătoare a datelor de confidențialitate de la giganții tehnologici și, în general, îndepărtarea economiei de platformele tehnologice și spre soluții tehnologice pentru mediu și autonomie în ceea ce privește semiconductorii și alte tehnologii cheie. China se îndepărtează de modelul de creștere economică anterioară, adoptând un model „all-costs” emulat pe succesul SUA / Hong Kong și cel al Germaniei, cu un accent mult mai profund pe clusterele de tehnologie de ultimă generație, care pun accentul mai puțin pe consum. Noua traiectorie afectează, de asemenea, IPO-urile chineze din SUA și a provocat o scădere de 11,9% a coșului Saxo China Consumer & Technology în iulie, scădere determinată de investitorii străini care și-au recalibrat expunerea pe piețele emergente și China.

Securitatea cibernetică a fost marele câștigător în luna iulie, în creștere cu 5,1%, datorită sentimentului pozitiv din business și a impulsului puternic al câștigurilor industriale. Miercurea trecută, Biden a semnat un ordin executiv privind securitatea cibernetică care are ca scop un efort sporit al SUA în ceea ce privește securitatea cibernetică și să se asigure că SUA sunt pregătite pentru atacuri cibernetice care au inclus recent Marea Conductă Colonială, care este o infrastructură critică a SUA.

Câștigurile din T2 arată solid, cu mici temeri legate de mărfuri

Sezonul de profit a fost până acum destul de puternic, condus de mega-caps, care au depășit estimările. MSCI World Q2 EPS a crescut cu 6,4% trimestrial și Nasdaq 100 EPS a crescut cu 7% trimestrial, ceea ce arată că creșterea rapidă a PIB-ului nominal se duce către… profitul corporațiilor. Majoritatea companiilor menționează întreruperile lanțului de aprovizionare la nivel mondial, care le afectează afacerile, mai ales din punct de vedere al potențialului, și puține sunt îngrijorate de prețurile materiilor prime, cu excepția faptului că Unilever spune că simte presiunea asupra marjelor operaționale. Acesta ar putea fi un avertisment timpuriu cu privire la ce va urma, dar deocamdată credem că prețurile mai ridicate ale mărfurilor și potențialul lor impact negativ asupra câștigurilor corporative este o îngrijorare pentru sezonul profiturilor din trimestrul al IV-lea. După cum arată graficul câștigurilor de mai jos, profitul a recuperat complet și este acum cu mult peste nivelul anterior Covid-19.Comentariile sunt inchise.

Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel


Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii

Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor

Mai multe în secţiunea Internaţional