Timp liber - Scris de , Friday, 17 June 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Prețurile mașinilor noi continuă să crească, iar termenele de livrare se prelungesc în acest an. De aceea, există un interes din ce în ce mai mare pentru mașinile second-hand mai tinere și în stare bună. Din fericire, există încă o mulțime de mașini de calitate pe piață la prețuri de până la 20.000 de euro, în special hatchback-uri compacte și SUV-uri mici. Dar ce să cumperi dacă ești în căutarea unei mașini care să satisfacă și nevoile familiei tale cu acest buget? Iată cinci sfaturi pentru modele cu care nu veți da greș.

Cum le-am ales?

În primul rând, presupunem că o familie care a cheltuit recent 20.000 de euro pentru o mașină nu va dori să se confrunte cu reparații costisitoare data viitoare. Așa că ne-am concentrat doar pe mașinile cu o vechime de până la patru ani și 99.000 de kilometri, care nu vor avea nevoie de revizii majore pentru o perioadă de timp. Și pentru că hatchback-urile și berlinele mici nu sunt suficiente pentru nevoile unei familii normale, am căutat mașini cu caroserie break, SUV sau MPV.

Apoi, când vine vorba de echipamente, este clar că fiecare are criteriile sale, stabilite în mod diferit. În zilele noastre, nu ne-am dori o mașină de familie fără transmisie automată. Considerăm că este foarte util suportul Apple CarPlay/Android Auto, funcții care vă permit să oglindiți ecranul smartphone-ului pe display-ul de la bord. Nici noi nu am vrea să renunțăm la senzorii de parcare. Și pentru că o mașină de familie trebuie să fie capabilă să efectueze depășiri în siguranță și să se deplaseze perfect pe autostrăzi, inclusiv pe cele germane, chiar și atunci când este complet ocupată, considerăm că pragul de 88 kW (120 CP) este minimul absolut.

Am introdus aceste criterii în filtrul de căutare de pe Carvago.com, care, datorită prezenței sale internaționale, are sute de mii de oferte de mașini rulate din toată Europa, și am selectat din rezultate modele care oferă un echilibru interesant între preț, utilitate și costuri de funcționare. Acestea sunt enumerate în ordine alfabetică, fără alte criterii de clasare.  

Ford Focus Estate

Ford nu traversează cea mai bună perioadă de succes în Europa (din nou), dar asta nu înseamnă că face mașini proaste. Focus excelează în continuare în clasa compactă în ceea ce privește manevrabilitatea, dar familiile vor aprecia mai degrabă portbagajul mare și mai mare decât media (în cazul break-ului) sau sistemele de asistență care au fost lăudate de Euro NCAP. Nu sunt de neglijat nici detaliile practice, cum ar fi sistemul electric de siguranță pentru copii sau protecțiile retractabile ale marginilor ușilor. Problematica cutie automată cu dublu ambreiaj a fost înlocuită în această generație cu o cutie de viteze cu 8 trepte de design tradițional, care nu a dat încă greș. Există, de asemenea, o versiune Active – deși fără tracțiune integrală, dar cu șasiul acoperit și înălțat cu 30 mm.

+ Caracteristici de condus, portbagaj mare, funcții sofisticate de acces de la distanță prin intermediul aplicației, mașinile second-hand de pe piețele occidentale tind să aibă dotări foarte decente

– Interior neatractiv, calitate fluctuantă a construcției, rezervor AdBlue mic

La ce trebuie să fii atent: starea bateriei, vibrații de la axe, defecțiuni ale cablajelor.

Autoturisme Ford Focus break second-hand sub 20.000 euro pe Carvago.com: https://bit.ly/3L2pt7g

Opel Insignia Sports Tourer

Cu siguranță cea mai reprezentativă mașină din selecția noastră și unul dintre cele mai mari mistere ale pieței auto. Nu ne putem da seama de ce se vând atât de puține. Nu impresionează prin comportamentul ei rutier, dar nici nu respinge, iar dincolo de asta sunt numai lucruri pozitive: arată bine, este uimitor de spațioasă, are scaune excelente și versatile și, la momentul redactării acestui articol, criteriile noastre de căutare includeau o unitate cu un diesel biturbo de doi litri cu 154 kW (209 CP) și tracțiune integrală. La fel ca și Focus, Insignia are și varianta “aventuroasă” Country Tourer, dar aceasta depășește deja limita noastră de preț.

+ Spațiu interior regal, aspect prezentabil, disponibilitate de motoare puternice, manevrabilitate 4×4

– Motoare diesel mai puțin testate, direcție prea puternică, instrumentar demodat

La ce trebuie să fii atent: supapa EGR înfundată, starea distribuției la dieselul în 16 timpi

Opel Insignia Sports Tourer sub 20.000 euro pe Carvago.com: https://bit.ly/3k4sNTq

Renault Kadjar

De ce este singurul SUV din analiza noastră? Pentru că majoritatea sunt prea mici sau prea scumpe pentru a se încadra în definiția “mașină de familie sub 20.000 de euro”. Kadjar este excepția care confirmă regula. Deși se bazează pe aceeași platformă ca și compactul Nissan Qashqai, este mai lung și mai înalt în comparație și, de asemenea, arată ca o mașină mai matură. Există o mulțime de Kadjar pe piață, cu o mulțime de echipamente și prețuri mult mai accesibile decât cele ale rivalilor germani, cu specificații comparabile. Se pot găsi și mașini cu tracțiune integrală, dar 95% dintre Kadjarii de ocazie sunt cu tracțiune față. În ceea ce privește benzina, am evita motorul TCe de 1200 cm cubi, care nu s-a descurcat prea bine, dar în 2018 a fost înlocuit cu un nou motor de 1,3 litri, TCe 140 sau 160 (în funcție de putere). Dieselurile sunt un pariu sigur, iar noi am opta pentru modelul în 16 timpi de 96 kW (130 CP).

+ Raport excelent între dimensiuni, dotări și preț, mașinile second-hand nu au un kilometraj foarte mare

– Gama este complet lipsită de motoare puternice, calitate medie a construcției și manevrabilitate

La ce să fii atent: motorul 1.2 TCe, totul este greșit la el!

Renault Kadjar second-hand sub 20.000 de euro pe Carvago.com: https://bit.ly/3rIAiUC

Seat Leon ST

Spaniolul Seat nu este la fel de popular ca mărcile înrudite din grupul VW, dar tocmai asta îl face să fie o alegere secretă pe piața mașinilor second-hand. Dacă sunteți dispus să tolerați interiorul neprietenos, cu materiale plastice dure și cu aspect ieftin și ecranul mic al sistemului de bord, veți găsi în Leon exact aceeași tehnologie ca și în Golf Variant, la un preț semnificativ mai bun. Și cu un comportament mult mai distractiv în viraje. De asemenea, puteți obține un Leon cu motor CNG în ediția noastră limitată sau, la polul opus, dacă aveți noroc, un diesel de doi litri și tracțiune integrală.

+ Manevrabilitate sportivă, o gamă largă de opțiuni de motorizare, disponibilitate universală a pieselor de schimb și a service-ului, prețuri mai bune decât cele practicate de „rudele” sale similare din punct de vedere tehnic

– Oboseală morală (noua generație pe piață din 2020), senzație de interior ieftin, confort mai slab al suspensiei, adesea din flote de companii sau firme de închirieri

La ce să fii atent: starea sistemului de răcire și cutia de viteze DSG cu 7 trepte (cea cu 6 trepte este mai fiabilă la dieseluri)

Seat Leon ST sub 20.000 de euro pe Carvago.com: https://bit.ly/3jY3cvA

Volkswagen Golf Sportsvan

Trăiește puțin în umbra vărului său mai lung, Touran, dar dacă nu aveți nevoie de șapte locuri sau de un portbagaj uriaș, Sportsvan este o alegere excelentă pentru o familie de dimensiuni normale. Este la fel de confortabil la urcat și coborât ca un SUV, se comportă exemplar pe șosea și, datorită banchetei spate culisante, puteți modifica raportul dintre spațiul pentru pasageri și cel pentru marfă în funcție de necesități. De obicei, copiii nu au nevoie de atât de mult spațiu pentru picioare pe cât oferă Sportsvan. Și dacă tot vorbim de copii, aceștia vor aprecia mesele pliante standard de pe spătarele scaunelor din față. Dacă alegeți un Sportsvan cu o transmisie DSG cu șapte trepte de viteză, faceți o verificare temeinică la cineva care știe ce face. Este un renumit bau-bau pentru majoritatea mecanicilor. Mașinile din echiparea superioară Highline au scaune mai bune și un interior cu o valoare semnificativ mai bună, așa că ne-am concentra asupra lor atunci când căutăm.

+ Vizibilitate bună pentru toți pasagerii, interior modulabil, manevrabilitate fără cusur, rafinament general

– Punte multi-link doar la motoarele mai puternice, materiale inferioare în echiparea de bază Comfortline

La ce să fii atent: din nou, mai ales la starea cutiei de viteze cu dublu ambreiaj cu 7 trepte

Volkswagen Golf Sportsvan sub 20.000 de euro pe Carvago.com: https://bit.ly/3xHvum9



Comentariile sunt inchise.

Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social


Economic - Mar 8, 2024 9:27 - 0 comentarii

Femeile și investițiile: avem nevoie de o demistificare, pentru șanse mai mari pentru femei

Mai multe în secţiunea Economic


Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii

Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor

Mai multe în secţiunea Internaţional