Auto - Scris de , Friday, 21 October 2022 10:56 - 0 comentarii

5 sfaturi înainte de a cumpăra o mașină rulată: ce și cum să verificați vehiculul privind datele sale reale

Ce să căutați când verificați istoricul vehiculului? Iată 5 lucruri pe care cu siguranță nu ar trebui să le treceți cu vederea.

Atunci când cumpărăm o mașină uzată, suntem de obicei hotărâți cu privire la marca și modelul pe care le dorim, vârsta aproximativă a mașinii, motorul sau combustibilul. Deoarece cumpărarea unei mașini este o chestiune în mare măsură emoțională, culoarea vehiculului sau a dotărilor acestuia contează uneori și în decizie. Dar ceea ce mulți cumpărători trec cu vederea și, totuși, este mult mai important decât toți parametrii menționați mai sus atunci când cumpără o mașină, este verificarea istoricului vehiculului. Mai simplu spus, diferența dintre a ști totul despre vehicul sau a nu ști ceea ce ascunde vânzătorul. Cum să verifici istoricul vehiculului și ce să cauți? Iată 5 lucruri de bază de verificat întotdeauna.  

Verificarea istoricului unui vehicul este simplă și se poate face online, de exemplu pe ro.cebia.com. Pur și simplu introduceți VIN-ul vehiculului și acest site web vă va spune câte informații sunt disponibile despre vehicul și din ce perioadă, gratuit. Dacă nu există date istorice disponibile pentru acesta, merită să vă gândiți dacă să căutați o altă mașină. Dacă există informații despre el, atunci este important să verificați în special acest lucru:

1. Kilometrajul

În raportul detaliat al istoricului mașinii Cebia, veți vedea citirile kilometrajului și data înregistrării acestora. Puteți deduce cu ușurință de aici dacă mașina are un kilomeraj retrogradat. De asemenea, Cebia vă va avertiza cu privire la un contor de kilometraj inversat în raportul privind istoricul mașinii.

Un kilometraj inversat crește prețul vehiculului cu 20-25%, iar aceeași sumă va fi necesară pentru reparații și întreținere neașteptate asociate cu un kilometraj mai mare decât cel cu care a fost vândută mașina. În plus, dacă nu cunoașteți kilometrajul real, puteți pierde cu ușurință întreținerea importantă, care poate afecta siguranța vehiculului.

2. Accidentări și daune

Știați că detectarea unui accident la un service este mai dificilă și nu este la fel de reușită ca detectarea accidentelor prin verificarea istoricului vehiculului online? Atelierul de reparații poate identifica piesele revopsite sau înlocuite, dar de obicei nu vă va spune exact cumulul de daune sau cum a fost exact accidentată mașina. Cu o verificare a istoricului mașinii, puteți vedea nu numai cuantificarea pagubei de către compania de asigurări, ci și locațiile avariei sau fotografii directe dintr-o inspecție a vehiculului după accident. Țineți minte, găsirea unui vehicul cu informații despre accidente sau daune în portalul de publicitate este aproape imposibilă, iar ascunderea accidentelor este una dintre cele mai frecvente și profitabile înșelătorii în vânzările de mașini second hand.

3. Anul real de fabricație

Anul fabricatiei sau anul înmatriculării? Anunțurile au tendința de a le enumera pe ambele. Depinde ce an pune vânzătorul. În cele mai multe cazuri, anii se potrivesc, dar pentru un număr semnificativ de mașini diferența dintre ele poate fi de un an sau chiar mai mult. De exemplu, pe o mașină de showroom, diferența poate fi de câțiva ani. Diferența de vârstă afectează evident prețul vehiculului, în special pentru mașinile mai tinere. Vechimea unei mașini este unul dintre parametrii de bază despre care cumpărătorii au o idee clară înainte de a începe să caute o mașină adevărată. Cu toate acestea, unii dintre ei cumpără, fără să știe, o mașină care este cu câțiva ani mai veche la un preț nepotrivit. Verificând istoricul vehiculului, nu te vei număra printre ei.

4. Înstrăinarea

De asemenea, este important să verificați dacă mașina este declarată furată. Acest lucru se datorează faptului că ai putea pierde cu ușurință o astfel de mașină fără nicio compensație financiară. Aceste informații sunt disponibile în Raportul Istoric Auto Cebia.

5. Identitatea reală a mașinii

Este ceva mai complicat să verifici dacă este de fapt un alt vehicul. Adică dacă vehiculul a fost modificat ilegal pentru a acoperi un furt sau pentru a fi asamblat din mai multe vehicule avariate. În astfel de cazuri, vehiculelor li se oferă adesea o identitate falsă a unui alt vehicul existent. O mașină cu o identitate falsă poate fi sechestrată fără despăgubiri și, de obicei, nu îndeplinește cerințele de siguranță rutieră.

Puteți verifica originalitatea vehiculului dvs. utilizând următorii pași din Raportul Istoric Auto Cebia:

1) Verificați dacă VIN-ul se potrivește cu modelul, motorul, anul de fabricație etc.

2) Verificați dacă VIN-ul se potrivește cu culoarea mașinii

3) Apoi, cel mai important pas este verificarea identificatorilor mașinii, deoarece tipul vehiculului, inclusiv culoarea, poate fi păstrat în caz de fraudă. Raportul Istoric Auto Cebia include instrucțiuni foarte detaliate despre cum să verificați identificatorii unui anumit model de vehicul. Descrie unde ar trebui să fie identificatorii și cum ar trebui să arate, inclusiv fotografii cu instrucțiuni. Cu instrucțiunile Cebia, puteți face singuri acest pas dificil.

Ce altceva poți afla cu verificarea Raportul Istoric Auto Cebia?

Evidențele de întreținere ale vehiculului, țara pentru care a fost fabricat vehiculul, cum a fost promovat în trecut și pentru ce preț, sau puteți vedea fotografii cu vehiculul din anunțurile publicitare, care sunt dotările reale ale vehiculului (conform producătorului), dacă vehiculul a fost supus evenimentelor de rechemare ale producătorului și alte informații interesante.Comentariile sunt inchise.

Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social


Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic


Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel