Economic - Scris de , Wednesday, 28 June 2023 11:23 - 0 comentarii

Saxo Bank a obținut desemnarea de Instituție Financiară de Importanță Sistemică (SIFI) de la autoritățile financiare daneze, reflectând rolul său important în sistemul financiar

Saxo Bank anunță desemnarea oficială ca Instituție Financiară de Importanță Sistemică (SIFI) de către Autoritatea Daneză de Supraveghere Financiară (FSA). Această etapă semnificativă consolidează rolul Saxo Bank în sistemul financiar, iar banca își reafirmă angajamentul de a fi un partener de încredere pentru clienți, parteneri și alte părți interesate de pe piețe.

Denumirea SIFI este o clasificare a instituțiilor financiare care joacă un rol important în asigurarea stabilității și bunei funcționări a sistemului financiar. Numirea Saxo Bank ca SIFI evidențiază poziția complexă a băncii, deoarece sprijină un număr tot mai mare de clienți, precum și bănci, fintech-uri, brokerii, administratori de active și alți participanți din industrie care se bazează pe soliditatea și stabilitatea sa pentru activele și numerarul lor, precum și pe platformele sale, facilitarea pieței și soluțiile tehnologice avansate.

Kim Fournais, CEO și fondator, comentează recentul anunț:

„Suntem mândri că am transformat Saxo Bank într-o instituție solidă în ultimii 30 de ani. Am făcut acest lucru concentrându-ne pe deservirea bine a clienților și partenerilor noștri – și, având succes în acest sens, acum am fost desemnați ca o instituție financiară de importanță sistemică de către FSA daneză.

Acesta este o dovadă că modelul nostru de business e puternic, rezistent și a faptului că am reușit să dezvoltăm o cultură în rândul „saxonilor” noștri. Acest lucru se datorează în mare măsură experienței angajaților noștri unici, precum și încrederii și încrederii acordate în noi de numărul tot mai mare de clienți și parteneri la nivel global, care în fiecare zi au încredere în noi cu activele lor, numerarul și folosesc platformele noastre pentru a tranzacționa piețele globale de capital și să fie investiți în lume.”

În calitate de SIFI desemnat, Saxo Bank își asumă responsabilitatea de a menține stabilitatea financiară și funcționalitatea ecosistemului financiar, precum și de a proteja consumatorii prin respectarea celor mai înalte standarde.

Desemnarea SIFI împreună cu ratingul recent de gradul investițional (BBB cu o perspectivă pozitivă) de la S&P reafirmă angajamentul Saxo Bank de a menține o poziție financiară puternică și o traiectorie strategică de creștere.



Comentariile sunt inchise.

Auto - Mar 25, 2024 10:24 - 0 comentarii

Taxa europeană, deja în Slovacia

Mai multe în secţiunea Auto


Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar


Ultima oră - Apr 25, 2024 11:16 - 0 comentarii

Portofoliul dumneavoastră de investiții poate face față noilor provocări geopolitice?

Mai multe în secţiunea Ultima oră