Sănătate - Scris de , Wednesday, 23 November 2022 9:26 - 0 comentarii

Noi orizonturi în lupta cu infertilitatea: tratamentul PRP aplicat și cercetat la ACIBADEM ajută tot mai multe femei peste 40 de ani să devină mame

A avea un copil după 40 de ani nu mai este imposibil astăzi, când inovațiile din medicina reproductivă se succed într-un ritm amețitor și marchează începutul unei noi ere pentru tratamentul infertilității. Una dintre problemele care îi macină de zeci de ani pe cercetătorii din acest domeniu este cum pot lupta cu scăderea naturală a rezervei ovariene, cu pierderea firească, dar uneori prematură și rapidă, a numărului de ovocite ale unei paciente. Iar dacă medicina nu poate – deocamdată – crea ovocite noi și nu poate prelungi perioada fertilă a unei femei, oamenii de știintă au încercat să afle măcar cum pot măcar să crească într-un fel calitatea celor existente, să crească și numărul ovocitelor obținute la o stimulare ovariană, și să sporească astfel șansele apariției unei sarcini.

Așadar, un răspuns ovarian slab în timpul procedurilor de reproducere asistată este una dintre cauzele majore ale infertilității – pentru medici este dificil să creeze embrioni de calitate pentru aceste paciente. La ACIBADEM, aplicăm tratamentul PRP (platelet rich plasma, adică plasmă bogată în trombocite), care este una dintre cele mai noi tehnici în tratamentul FIV (fertilizare in vitro) pentru creșterea calității embrionilor. PRP ajută la stimularea ovarelor și crește calitatea rezervei ovariene. Cu tratamentul cu PRP, cantitatea și calitatea ovocitelor și embrionilor ar putea fi crescute. Astfel, putem crește și șansa de concepție.

ACIBADEM – centrul medical de excelență unde se fac inclusiv cercetări pe tema PRP

PRP, ca tratament non-operator, este o abordare inovatoare aplicată în medicina reproductivă în ultimii ani. Poate juca un rol important în regenerarea și vindecarea țesuturilor. De ani de zile a fost aplicat în diferite discipline ale medicinei precum ortopedie, dermatologie sau stomatologie.

Când procedura PRP este aplicată pentru prima dată, pacientei i se prelevează o probă de sânge. Proba este separată în globule roșii și leucocite. Lichidul care conține plasmă bogată în trombocite este apoi concentrat. Această probă este utilizată pentru PRP și este injectată direct în ovare folosind metoda ghidată cu ultrasunete.

Profesorul Bülent Tıraş, expert în infertilitate pe care cuplurile din lumea întreagă îl găsesc la spitalul ACIBADEM Maslak, are unul dintre cele mai ample proiecte de cercetare în acest domeniu. Profesorul Tiras – specializat in UK si SUA – împreună cu echipa sa, au cercetat efectul PRP asupra tratamentului infertilității la 311 femei și au asistat la rezultate cu adevărat promițătoare. „ PRP oferă o nouă speranţă de fertilitate femeilor, în special celor care au mai avut cicluri de FIV eşuate înainte. Cu tratamentul cu PRP, încercăm să creștem rezerva ovariană, numărul și în același timp calitatea ovulelor. Vreau să spun că am observat rezultate încurajatoare cu tratamentul cu PRP. De aproximativ 3 ani jumate folosim acest tratament in Turcia, in Centrul FIV ACIBADEM Maslak. Oferim servicii pentru diferite grupe de vârstă și clinica noastră are multe paciente care au peste 40 de ani. Datorită PRP, putem crește probabilitatea de sarcină la aceste grupe de vârstă. Am avut o pacientă care a rămas însărcinată la 48 de ani după procedurile PRP și FIV”,  împărtășește profesorul Bulent Tiras.

Povestea Laurei, devenită mamă la 43 de ani datorită tratamentului PRP

Laura și Thomas sunt un cuplu german, căsătoriți de 16 ani. Au avut trei încercări eșuate de FIV în Germania și erau pe cale să renunțe la visul de a avea un copil. Au vrut să își dea o ultimă șansă și să caute tratament FIV în străinătate. Laura explică prima sa călătorie în Turcia la Spitalul ACIBADEM:

„Nu sunt sigură ce m-a determinat să caut tratament FIV în străinătate. Când ești trecută de 40 de ani, este cel mai probabil să renunți la a avea un copil. Așa că iată-ne, un cuplu căsătorit de 16 ani, care a încercat de 3 ori tratamente FIV. Încă visam să avem un copil, dar, în același timp, ne obișnuiam cu ideea că a nu avea un copil nu este sfârșitul lumii. După un timp, am început să ne gândim să plecăm în străinătate pentru tratament. Au fost diferite variante. Am văzut câteva reclame la ACIBADEM Healthcare Group din Turcia. Am citit câteva articole despre spital și capabilitatea acestuia de fertilizare in vitro. Sunt cel mai mare furnizor privat de asistență medicală din țara lor și au o mare reputație în tratamentul infertilității. Am citit și comentarii convingătoare despre spital pe unele bloguri de sănătate. Am vizitat Spitalul ACIBADEM pentru a ne întâlni cu medicul specialist în ginecologie și medicină reproductivă prof. dr. Bülent Tıraș. Ne-a ascultat cu atenție, ne-a examinat dosarele medicale și ne-a împărtășit părerea și planul de tratament la care s-a gândit.”

După ce au luat în considerare vârsta Laurei – 42 de ani la acel moment – și încercările anterioare eșuate, profesorul Bülent Tıraș și echipa sa au decis să aplice tratamentul cu PRP. După PRP, stimularea ovariană, extragerea ovulelor și, în final, transferul de embrioni, cuplul s-a întors acasă în Germania. Două săptămâni mai târziu, au vizitat din nou Turcia, doar pentru a afla că vor fi mamă și tată. Laura a născut o fetiță în urmă cu 7 luni în orașul ei natal.

Mii de cupluri vizitează anual ACIBADEM în speranța de a avea un copil – și au succes

La fel ca Laura și Thomas, mii de cupluri din străinătate vizitează Turcia și Spitalul ACIBADEM în fiecare an. Rate ridicate de succes, soluții noi inovatoare precum PRP, legalitatea procedurii de screening genetic preimplantare în Turcia, prețuri accesibile, medici experimentați și laboratorul modern sunt câteva dintre motivele care fac din ACIBADEM o alegere atractivă. Laura precizează că „prețul pe care l-am plătit în ACIBADEM a fost un sfert din cel plătit  la un centru FIV din Germania. Înainte să venim în Turcia, ne-am uitat la centrele de FIV din SUA. Nu am văzut acolo rate de succes mai mari. În plus, costul era de aproape 10 ori mai mare comparativ cu ACIBADEM.”

Laura ne-a împărtășit cum s-a schimbat viața lor după apariția copilului: “Fetita noastră minunată are acum 7 luni. Am devenit în sfârșit părinți și aș vrea să cred că suntem părinți buni. Poate chiar părinți grozavi. A fi mamă și tată a devenit rolul nostru principal. Lumea noastră se învârte acum în jurul copilului nostru. Știu că este un clișeu să spui asta, dar a avea un copil este cel mai grozav sentiment pe care îl poate trăi o ființă umană. Este o poveste la fel de veche ca timpul.”

Cine este Profesorul Bülent Tıraş, cel care face fericite nenumărate familii?

Profesorul Dr. Bülent Tıraş este un specialist de top în medicina reproductivă din Turcia și șeful Centrului FIV ACIBADEM Maslak. A absolvit Universitatea din Ankara, Facultatea de Medicină în 1984 și și-a finalizat pregătirea de specialitate în Universitatea Ege, Departamentul de Ginecologie și Obstetrică. Între 1989-1990, a finalizat un program de burse la Universitatea din Londra, Royal Postgraduate Medical School, Hammersmith Hospital pe FIV, chirurgie endoscopică, infertilitate și microchirurgie. A făcut cursuri de FIV și microinjecție la Centrul Medical Assaf Harofeh din Israel în 1995 și de Endocrinologie Reproductivă și FIV la Facultatea de Medicină a Universității Johns Hopkins, SUA, în 2000. Tot în 2000, a făcut cursuri de Chirurgie Endoscopică Avansată în Chattanooga, SUA. În prezent, Prof. Tıraș și echipa sa de la Spitalul Acibadem Maslak efectuează studii și câteva tratamente noi de fertilitate, cum ar fi aplicarea cu plasmă bogată în trombocite (PRP) și celule stem pentru pacientele cu rezervă ovariană scăzută și tratament cu plasmă pentru infertilitatea cu factor masculin. Din 2008 este Președintele Asociației Turce de Ginecologie și Obstetrică.

Despre Spitalul Acibadem Maslak

Deschis în 2009 și extins în 2018, Acıbadem Maslak este cel mai mare spital al principalului furnizor privat de asistență medicală din Turcia și din regiune, Acibadem Healthcare Group. Încorporând cele mai noi tehnologii și medici recunoscuți la nivel internațional, Acıbadem Maslak servește ca centru național și internațional de referință pentru multe tratamente și intervenții chirurgicale complexe. Oferă servicii complete pentru copii și adulți din mai multe specialități medicale, inclusiv oncologie, îngrijire cardiacă, terapie intensivă, tratament FIV, sănătatea coloanei vertebrale, chirurgie asistată de robot etc. Spitalul are acreditare internațională de calitate JCI și certificat de aur LEED pentru clădire prietenoasă cu mediul. Cu suprafața interioară de 106.000 m2, 364 de paturi, 36 de paturi de terapie intensivă și 20 de săli de operație, Acıbadem Maslak oferă asistență medicală de talie mondială într-un mediu relaxant și propice vindecării.



Comentariile sunt inchise.

Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar


Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment


Auto - Jul 4, 2024 11:12 - 0 comentarii

Surpriză în clasamentul celor mai vândute mașini electrice online în România!

Mai multe în secţiunea Auto