Economic - Scris de , Friday, 1 March 2024 9:33 - 0 comentarii

Saxo Bank anunță rezultatele pe 2023

Grupul Saxo Bank a raportat un profit net ajustat de 88 milioane EUR pentru 2023, comparativ cu 95 milioane EUR pentru 2022. Numărul total de clienți a atins un record de peste 1.1 milioane, cu peste 100 de miliarde EUR în active ale clienților.

În 2023, Grupul Saxo Bank a realizat un profit net de 88 de milioane EUR ajustat pentru o amortizare a programelor de software de 40 de milioane EUR, fără taxe, și un impact negativ de 13 milioane EUR din cesionarea societății mixte Saxo Geely Tech Holding. A/S (Saxo Fintech).

Amortizarea software-ului a urmat finalizării migrării BinckBank, evidențiind importanța unei oferte tehnologice globale, în timp ce cesionarea Saxo Geely Tech Holding A/S a optimizat atât operațiunile de afaceri, cât și concentrarea pe piețele și clienții de bază.

Creșterea inflației și volatilitatea scăzută pe piețele financiare au dus la o activitate de tranzacționare și investiții mai scăzută comparativ cu 2022. Ratele mai mari ale dobânzilor au avut un impact pozitiv asupra performanței financiare pentru 2023, iar Grupul Saxo Bank a oferit și va continua să ofere clienților dobândă lider pe piață. rate si comisioane. Ținând cont de condițiile dificile de tranzacționare, rezultatul este considerat acceptabil și în conformitate cu indicațiile.

Grupul Saxo Bank a continuat să crească numărul clienților finali până la un nou nivel record de 1.159.000 și un maxim istoric de 100 de miliarde EUR în active ale clienților, impactat pozitiv de finanțarea netă de numerar și titluri de valoare de 10 miliarde EUR în 2023.

Cifrele cheie pentru 2023 pe scurt (2022):

• Venituri totale: 81 milioane EUR (80 milioane EUR)

• Profit net: 35 milioane EUR (95 milioane EUR)

• Profit net ajustat: 88 milioane EUR (95 milioane EUR)

• Active totale ale clienților: 100 miliarde EUR (78 miliarde EUR)

• Numărul total de clienți finali: 1.159.000 (876.000)

• Rata capitalului: 32% (31%)

Comentând rezultatele, Kim Fournais, CEO și fondator al Saxo Bank, a spus:

„În 2023, am făcut progrese suplimentare în construirea unui Saxo mai competitiv, mai rezistent și mai relevant. Am atins un record de peste 1,1 milioane de clienți finali cu active de peste 100 de miliarde EUR. Un factor cheie în atragerea de noi clienți și creșterea activelor clienților a fost introducerea modelului nostru inovator al ratei dobânzii. Acest model permite clienților să câștige dobânzi de piață pentru numerarul lor neinvestit fără restricțiile obișnuite, cum ar fi perioadele de blocare a depozitului.

2023 a marcat, de asemenea, numirea Saxo Bank ca instituție financiară cu importanță sistemică (SIFI). Este o responsabilitate pe care o îmbrățișăm cu modestie și determinare și subliniază angajamentul nostru de a fi un partener de încredere, prudent și conform cu clienții și partenerii noștri, precum și față de societățile în care activăm.

Accentul strategic rămâne neschimbat: pe creșterea numărului de clienți și a activelor clienților și pe îmbunătățirea ofertei de produse și platforme în beneficiul clienților noștri, precum și concentrarea pe piețele noastre principale. La începutul acestui an, am anunțat reduceri semnificative de prețuri pe piețe pentru a îmbunătăți competitivitatea și pentru a oferi investitorilor mai multă putere să obțină mai mult profit. Reducerea prețurilor și a taxelor face din ce în ce mai simplă și atrăgătoare diversificarea între diferite clase de active, o componentă cheie a unui portofoliu de investiții robust și de succes.”

* Vă rugăm să rețineți că Saxo Bank raportează în DKK și că ratele de conversie de mai sus au fost actualizate la 29 februarie 2024.

Raportul complet este disponibil aici: https://www.home.saxo/about-us/investor-relations



Comentariile sunt inchise.

Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber


Auto - Mar 25, 2024 10:24 - 0 comentarii

Taxa europeană, deja în Slovacia

Mai multe în secţiunea Auto


Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii

Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor

Mai multe în secţiunea Internaţional