Timp liber - Scris de , Wednesday, 20 October 2010 23:11 - 0 comentarii

Benzi desenate la Bucureşti

Salonul European de Bandă Desenată se deschide joi, 28 octombrie, la Galeria ¾ MNAC din clădirea Teatrului Naţional Bucureşti. Potrivit Institutului Cultural Român, fanii BD-urilor vor avea parte, până pe 21 noiembrie, de proiecţii de filme, lansări de carte, întâlniri cu artişti, expoziţii şi ateliere de creaţie – de la seriegrafie la webcomic.
Evenimentul va fi deschis de Horia-Roman Patapievici, preşedintele Institutului Cultural Român şi al reţelei EUNIC şi Olivier Grenson, artist şi profesor de bandă desenată la Şcoala de Cercetare Grafică de la Bruxelles. Tot în cadrul deschiderii va avea loc vernisajul expoziţiei „Istoria Benzii Desenate Româneşti 1935-2010”, semnate de artisul grafic Alexandru Ciubotariu, la care vor fi expuse peste o suta de planşe originale. În continuare, va fi lansat volumul „Istoria Benzii Desenate Româneşti 1981-2010”, scris de Alexandru Ciubotariu şi Dodo Niţă, fondatorul şi preşedintele Asociatiei Bedefililor din Romania.

Un spaţiu special va fi pus la dispoziţia amatorilor care vor dori să îşi expună propriile creaţii de benzi desenate. De asemenea, salonul va dispune de un punct special de vânzare pentru cei care vor dori să cumpere albume, broşuri sau reviste de benzi desenate.

Printre profesioniştii de BD care vor participa la eveniment se numără Guy Delisle, Sylvain Coissard si Pakito Bolino (Franţa), Olivier Grenson şi Jean Auquier (Wallonie- Bruxelles), Cserkuti David şi Bayer Antal (Ungaria), Sascha Hommer (Germania), Sandu Florea (SUA), Alexandru Ciubotariu, Dodo Nita şi Octav Ungureanu (România).
Programul evenimentului se găseşte pe www.bandadesenataeuropeana.blogspot.comComentariile sunt inchise.

Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel


Auto - Mar 25, 2024 10:24 - 0 comentarii

Taxa europeană, deja în Slovacia

Mai multe în secţiunea Auto