Economic - Scris de , Monday, 11 October 2010 21:13 - 0 comentarii

8 americani miliardari au sub 40 de ani. Trei dintre ei au fondat Facebook

Revista Forbes a realizat un top al celor mai tineri 20 de miliardari americani. Vârsta şi cele 6 procente din compania care deţine reţeaua socială online Facebook fac din Dustin Moskovitz cel mai tânăr miliardar american. Îl surclasează cu numai… 6 zile pe mai popularul Mark Zuckerberg, co-fondator Facebook şi fost coleg de cameră cu Moskovitz.

Interesant este însă faptul că Moskovitz a părăsit postul de CTO (manager general pe tehnologie) al celebrei reţele de socializare şi a întemeiat propria companie, în 2008, Asana. Moskovitz încearcă acum să ajute alte companii să colaboreze mai bine. El datorează totuşi averea, estimată de Forbes la 1,4 miliarde $, companiei care deţine Facebook.

Dar cea mai suculentă poveste este a celui de-al treilea fondator Facebook, Eduardo Saverin, aflat şi el în top 20  cei mai tineri miliardari americani, cu 1,2 miliarde $. Saverin deţinea nu mai puţin de… o treime din companie, însă a rămas să-şi termine studiile când Moskovitz şi Zuckerberg au absolvit şi s-au mutat în California. Facebook l-a dat în judecată pentru asta, el a făcut recurs. A pierdut mult, dar nu totul.

Tehnologia informaţiei şi internetul rămân principala pepinieră de miliardari: Bill Gates intra în top la 30 de ani cu 315 milioane $, iar Michael Dell, fondatorul cunoscutei companii de computere care îi poartă numele, a intrat în top acum aproape 2 decenii, la vârsta de 26 de ani, informează Yahoo. Dell este încă în top.

Fondatorii Google, Sergey Brin şi Larry Page au 37 de ani, dar şi câteva miliarde în plus: averea fiecăruia dintre ei a fost calculată de Forbes la 15 miliarde $.Comentariile sunt inchise.

Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber


Economic - Jan 9, 2024 10:34 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pe T1 2024: Ce s-a întâmplat cu viitorul?

Mai multe în secţiunea Economic


Auto - Dec 12, 2023 11:11 - 0 comentarii

Rambursările de TVA și accize ajută transportatorii să economisească bani. Eurowag oferă mai multe scheme de prefinanțare

Mai multe în secţiunea Auto