Divertisment - Scris de , Friday, 27 April 2018 14:35 - 0 comentarii

The Young Pope, pe FilmBox Premium!

 

Pe 28 aprilie, la FilmBox Premium, începe un serial de excepție: ”The Young Pope” (Tânărul Papă”), regizat de Paolo Sorrentino. Cu un buget de 40 de milioane de euro și vândut în peste 110 țări, serialul recreează atmosfera din interiorul Vaticanului, fără ca vreuna dintre scene să fie filmată acolo. Povestea Papei Lenny Belardo sau Pius al XIII-lea, primul papă american, a necesitat reconstruirea decorului în totalitate, inclusiv Capela Sixtină și biblioteca papală, oficialii de la Vatican nedorind sub nicio formă să coopereze la acest proiect cinematografic.

Jude Law este actorul care dă viață tânărului Papă controversat, un Papă total diferit de modelul cu care suntem obișnuiți. ”După un suveran al bisericii care este atât de apreciat pentru relația sa cu oamenii și cu mulțimile (n.r. Papa Francisc), mi-am imaginat un alter ego total diferit. Un om profund legat de tradițiile și ritualurile ancestrale ale Bisericii Romano Catolice.

Un Papă care închide ușile în loc să le deschidă larg”, a explicat regizorul Paolo Sorrentino, extrem de încântat de colaborarea cu actorul britanic:
”Mi-am dorit un actor care să portretizeze atât un anumit aspect al vieții, cât și opusul acestui aspect, iar Jude a demonstrat că este capabil de așa ceva. Are capacități excepționale de concentrare și rezistență. A fost un film lung, dar el s-a dedicat acestui proiect cu un profesionalism și o concentrare pe care nu le vezi prea des. A avut încredere în mine: pentru un regizor, încrederea actorului este un dar care previne o serie de probleme neplăcute pe platou”, a adăugat regizorul italian.

Pentru și mai multă autenticitate, hainele papale purtate de Jude Law au fost create de magazinul care îi asigură vestimentația și adevăratului Papă. De altfel, actorul a mărturisit că hainele au avut un impact foarte mare asupra sa și că nu poate uita momentul în care a purtat pentru prima oară roba papală. ”Filmul este despre credință și îndoială, iar acest Papă este unul care intrigă. Este un Papă al contradicțiilor pentru că el nu știe să mintă. Mi-am dorit foarte mult să lucrez cu Paolo Sorrentino, eram fascinat de filmele lui și de faptul că folosește foarte mult limbajul non-verbal în proiectele sale”, a
povestit Jude Law.

Un alt nume important din acest film este cel al lui Diane Keaton, care joacă rolul Măicuței Maria. ”Mi s-a părut că această actriță extraordinară a jucat în prea multe comedii, având în vedere că ani în urmă a demonstrat un talent excepțional pentru roluri dramatice în egală măsură”, și-a explicat alegerea Paolo Sorrentino. Este a doua oară când Diane Keaton se regăsește în această postură. În 2001, a jucat în comedia neagră ”Sister Mary Explains it All”. Iar pentru Jude Law este al doilea proiect în care joacă rolul unui american rezident în Italia, după producția ”The Talented Mr. Ripley”. ”Diane Keaton conferă personajului un simț al umorului unic. Ca om, este extrem de modestă, nu realizează cât de iubită este și ce carieră minunată are în spate. Ea a fost principalul meu
susținător în acest film și a fost o plăcere să lucrez cu ea”, a declarat Jude Law.

Un element care i-a amuzat foarte mult pe italieni a fost acela că unul dintre personaje, Cardinalul Voiello se declară suporter al echipei de fotbal Napoli și un mare fan al lui Gonzalo Higuain. Ironia face că Higuain s-a transferat de la Napoli la Juventus cu doar câteva săptămâni înainte ca producția să aibă premiera la Festivalul de Film de la Veneția din 2016. Primul episod din ”The Young Pope” (”Tânărul Papă”) este sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 21.00, la FilmBox Premium. Doar acest prim episod va fi difuzat și pe FilmBox Basic. Toți clienții UPC se pot bucura de programele FilmBox Plus, FilmBox Family, FilmBox Premium și FilmBox Extra HD (disponibile în pachetul Play Maxim) până pe 30 aprilie, indiferent de abonamentul de televiziune digitală. În aceeași perioadă de timp,
clienții Focus Sat primesc vizionare liberă a tuturor acestor canale, chiar fără să fi reîncărcat extraopțiunea Filmbox.



Comentariile sunt inchise.

Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber


Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel


Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social