Sănătate - Scris de , Monday, 11 October 2010 19:29 - 0 comentarii

Prima încercare de tratament cu celule stem pe un pacient

Medicii americani sunt cei care vor încerca performanţa istorică de a trata, pentru prima dată, traumatismele din zona şirei spinării la câţiva pacienţi, relatează BBC. Tehnic, doctorii erau pregătiţi de mai multă vreme, însă a fost extrem de dificilă şi controversată obţinerea autorizaţiilor de la autorităţile medicale americane (Food and Drug Administration).

Odată implantate în organismul uman, celulele stem embrionice au capabilitatea de a se transforma în orice tip de celulă prezentă în corp, inclusiv celulă nervoasă. Aceste prime încercări vor fi făcute la un spital din Atlanta, în Statele Unite. Medicii lucrează pentru Geron, o companie de biotehnologie din San Francisco care a cheltuit peste 170 de milioane de dolari pentru dezvoltarea tratamentului traumatismelor spinale cu ajutorul celulelor stem.

La experimentele de laborator realizate pe animale, câţiva cobai au redobândit un grad de mobilitate, după o stare de paralizie completă. Nu se ştie cu certitudine care vor fie efectele în cazul oamenilor. Cercetătorii sunt de părere că va trece “ceva” timp până vor apărea rezultate notabile.

Anual, numai în SUA sunt 12.000 de persoane care suferă de traumatisme ale şirei spinării.



Comentariile sunt inchise.

Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber


Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii

Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor

Mai multe în secţiunea Internaţional