Economic - Scris de , Wednesday, 18 December 2019 10:49 - 0 comentarii

Saxo Bank și Geely Holding Group înființează o asociere în participație fintech ce va deservi piața chineză

Saxo Bank A/S (Saxo Bank) și Geely Sweden Holdings AB, o filială a Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd, (Geely), au anunțat că cele două părți au semnat un acord pentru înființarea unei asociații în participație tehnologice ce va furniza soluții tehnologice financiare și de reglementare instituțiilor financiare cum ar fi băncile și companiile fintech din China. Structura acționariatului noii asociații în participație va fi o împărțire egală, de 50%, între Saxo Bank și Geely.

Asociația în participație va potența tehnologia financiară și de reglementare de top la nivel mondial a Saxo Bank și cele peste două decenii de experiență în furnizarea de servicii digitale și tehnologice în dezvoltarea platformei de investiții către clienți din toată lumea. Asociația în participație va folosi tehnologii de ultimă oră cum ar fi servicii pe bază de cloud, volum mare de date și inteligență artificială pentru a furniza instituțiilor chineze soluții tehnologice financiare și de reglementare complete, mai ales în domeniile tranzacționării și investițiilor, consultanței automate, managementului riscului, soluțiilor pentru risc și Regtech. Geely va susține pe deplin implementarea și funcționarea asociației în participație, mai ales prin furnizarea know-how-ului local.

Prin această asociație în participație, Saxo Bank caută să fructifice oportunitățile semnificative generate de piețele financiare tot mai deschise ale Chinei introducând experiențe și tehnologii internaționale avansate în domeniul financiar și al reglementărilor în China și dezvoltând soluții de platforme care se adaptează nevoilor și solicitărilor pieței chineze.

Prin acest acord, Saxo Bank își clădește în mod semnificativ prezența în piața chineză, acest lucru reprezentând o parte integrantă a strategiei pe termen lung a Saxo Bank.

Kim Fournais, CEO și fondator al Saxo Bank, a comentat:

„Înființarea asociației în participație tehnologice reprezintă un moment semnificativ pentru Saxo Group, cu oportunități comerciale unice. Sunt foarte mândru de faptul că ne consolidăm prezența în China cu ajutorul partenerului nostru, Geely. Vom munci având în minte obiectivul pe termen lung de a ne clădi afacerea în China și de a crea parteneriate favorabile pentru ambele părți cu parteneri care caută să folosească tehnologia noastră pentru a-și sprijini clienții. Acesta este un foarte important prim pas în consolidarea prezenței noastre în China. Și vom continua să explorăm și alte oportunități, lucrând în tandem cu instituțiile de reglementare și cu deschiderea piețelor chineze pentru a oferi acces transparent, eficient și sigur oportunităților de investiții în piețele globale financiare pe baza experienței noastre în ceea ce privește personalizarea tehnologiei noastre pentru piețe cu grad ridicat de reglementare din toată lumea”.

Daniel Donghui Li, vicepreședinte executiv și CIO al Geely Holding Group, a spus:

„Suntem foarte bucuroși să ne dezvoltăm cooperarea și parteneriatul cu Saxo Bank și să introducem pe piața chineză tehnologia de reglementare și financiară globală a băncii. Suntem încrezători că, dată fiind experiența de succes a Saxo în piața globală și know-how-ul local bogat al Geely, asociația în participație va îmbunătăți capacitățile fintech ale Chinei în domenii precum tranzacționarea, investițiile, stabilirea prețurilor, consultanță în investiții și regtech”.

Geely Holding Group a devenit un important acționar al Saxo Bank în septembrie 2018, susținând banca în mobilizarea potențialului său în fintech.



Comentariile sunt inchise.

Ultima oră - Jan 19, 2024 9:28 - 0 comentarii

Unitatea de bord a Eurowag oferă acum servicii europene de taxare electronică în Spania și Portugalia

Mai multe în secţiunea Ultima oră


Economic - Mar 8, 2024 9:27 - 0 comentarii

Femeile și investițiile: avem nevoie de o demistificare, pentru șanse mai mari pentru femei

Mai multe în secţiunea Economic


Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic