Economic - Scris de , Tuesday, 22 December 2020 9:38 - 0 comentarii

Virgin Galactic: cea mai tranzacționată acțiune în 2020 pe platformele Saxo în România!

2020 a fost un an care va intra în cărțile de istorie financiară, deoarece am văzut o scădere accentuată a piețelor globale de acțiuni, urmată de cea mai rapidă redresare din istoria recentă. Saxo Bank a înregistrat niveluri record de activitate atât de la clienții noi, cât și de la cei existenți. Acțiunile de tehnologie din SUA au fost cele mai tranzacționate într-un an în care mulți au lucrat de acasă, întrucât lumea a luptat împotriva unei pandemii globale și a consecințelor economice.

Saxo Bank anunță cele mai populare acțiuni într-un 2020-carusel, care a surprins analiștii și participanții la piață.

Scăderea accentuată a piețelor globale din martie încoace a forțat Rezerva Federală să promită „orice este nevoie” pentru a susține economia, oferind stimulente totale pentru a combate cea mai mare contracție economică din anii 1930 până azi. Dintr-o dată, amenințarea unei piețe bearish a fost înlocuită de o recuperare rapidă din punct de vedere istoric, care a șters rapid unele dintre pierderi de la sfârșitul lunii martie.

Saxo Bank a întâmpinat peste 200.000 de clienți noi în cursul anului și a văzut activitatea crescând la noi maxime, pe măsură ce investitorii din întreaga lume s-au orientat către piețele financiare în calitate de cumpărători, după prăbușirea din martie. Nivelurile ridicate de activitate au continuat pe tot parcursul anului, pe măsură ce tot mai multe persoane și-au preluat controlul investițiilor lor.

Companiile de tehnologie din SUA au performat din nou puternic într-un an marcat de Covid-19 și au atras cele mai mari volume de tranzacționare. Restricțiie severe și munca prelungită de la domiciliu se potrivesc modelelor lor de afaceri, reflectate de Nasdaq-100, care a crescut cu peste 40% în 2020.

Cu toate acestea, companiile de vehicule electrice au fost în top: cele mai performante din 2020. Tesla și Nio (denumită și Tesla chinezească) au crescut enorm în acest an: Tesla, cu peste 640% și Nio, cu un uimitor 1069%.

Peter Garnry, șeful Strategiei de Capitaluri Proprii, Saxo Bank, comentează:

„Anul acesta a fost despre lumea online vs. offline, deoarece companiile de tehnologie au fost catapultate în viitor de pandemia Covid-19, în timp ce multe industrii „fizice” precum aviația, călătoriile, agrementul, ospitalitatea și automobilele au fost supuse unei presiuni semnificative din cauza restricțiilor severe și blocaje. Anul va fi ținut minte pentru cea mai rapidă revenire pe piața de capital din istoria modernă, după o vânzare bruscă de 34% în doar 23 de zile de tranzacționare în februarie și martie, determinată de acțiuni politice agresive în întreaga lume.”

Cele mai tranzacționate acțiuni în 2020 pe platformele Saxo în România au fost:

  1. Virgin Galactic
  2. PayPal
  3. Airbus SE
  4. Thyssen Krupp
  5. Gilead Sciences

Cele mai tranzacționate acțiuni în 2020 la nivel global:

  1. Tesla (+646%)
  2. Apple (+70%)
  3. Nio (+1069%)
  4. Microsoft (+33%)
  5. Amazon.com (+67%)

Tesla:

Mulți analiști au crezut că Tesla a atins vârful la începutul lunii februarie. Cu toate acestea, acesta a fost doar începutul a ceea ce a fost un an extraordinar pentru Elon Musk. În timp ce o creștere de 646% aduce compania pe teritoriul „bulelor”, o nouă administrație Biden prietenoasă cu climatul ar putea însemna că există mai multe rezerve pentru regele EV-urilor.

Apple:

Apple a început pe picior greșit, dar a făcut o recuperare rapidă în primele luni ale anului, dar este nevoie de mai mult decât o pandemie pentru a împiedica clienții să achiziționeze cele mai noi gadgeturi, deoarece cel mai recent iPhone 12 pare să fie unul dintre cele mai vândute modele de telefoane din istoria companiei.

Amazon:

În timp ce multe magazine fizice s-au lovit de un zid de… cărămidă, magazinul cu „de toate” al lui Jeff Bezos nu a pierdut nicio clipă și a angajat 175.000 de oameni pentru a face față boom-ului din comenzile online. Cu toate acestea, autoritățile de reglementare din întreaga lume îi cam pun piedici, ceea ce ar putea însemna probleme în 2021.

Microsoft:

Trecerea strategică către servicii bazate pe cloud a dat roade. Dacă munca de acasă e o tendință care va crește așa cum era de așteptat, Microsoft va fi un facilitator cheie pentru anii următori. Acest lucru este evidențiat și în acțiuni, care au câștigat 33% în 2020.

Nio:

În timp ce Tesla încearcă să câștige un punct de sprijin în China, Nio este deja acolo. 2020 a pus în centrul atenției compania chineză EV (Vehicule Electrice), care a crescut astronomic cu 1069% în cursul anului. În timp ce Musk apare pe prima pagină, Nio beneficiază de vânt din spate. Următorul pas este să-și deschidă drumul spre piața europeană.



Comentariile sunt inchise.

Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic


Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment