Auto - Scris de , Monday, 17 October 2022 11:34 - 0 comentarii

Cum ajută Eurowag companiile să facă față complexității taxelor rutiere

Navigarea prin sistemul fiscal complicat din întreaga Europă este un lucru dificil, prea dificil pentru multe firme de logistică și transport. Uniunea Europeană nu are un sistem unificat, atât din punct de vedere tehnologic, cât și financiar. Prin urmare, serviciile și tehnologia pe care Eurowag le oferă clienților săi din întreaga Europă îi ajută să faciliteze procesul de plată a taxelor, de procesare a acestora, să fie mereu actualizați, să rămână în zona de siguranță, să câștige timp și să economisească bani.

De exemplu, în majoritatea țărilor europene, nivelurile de taxare pentru mărfurile grele sunt diferite între tipul de camion și standardul de emisie al camionului, reflectând faptul că aceste taxe sunt adesea diferențiate prin greutatea vehiculului și standardul de emisii. Cele mai ridicate niveluri de taxare pentru vehiculele grele de marfă sunt percepute în Elveția, Slovenia și Ungaria. Există țări în care sistemele de taxare sunt operate de bariere fizice (de exemplu, Franța, Italia), tarifele bazate pe distanță nu sunt diferențiate față de standardul de emisie și, prin urmare, aceleași niveluri de taxare sunt aplicate pentru camioanele Euro 3 și Euro 6.

Indiferent de complexitate, companiile trebuie să rămână profitabile, oricât de dificilă ar fi multitudinea de taxe, așa că filozofia unei companii fintech precum Eurowag este să ușureze procesul de gestionare a taxelor și combustibilului pe drum. Eurowag oferă soluții de plată fără probleme în 23 de țări, iar companiile pot folosi EVA, o cutie de taxare certificată EETS, care vine cu protecție încorporată împotriva fraudei cu cardul de combustibil, plus instrumente de gestionare a flotei. Este o cutie de taxare inovatoare care poate ajuta companiile de transport să reducă costurile și, în același timp, să simplifice plata taxelor.

„Eurowag înțelege nevoia de simplitate atunci când vine vorba de taxele rutiere și alte probleme legate de costuri, motiv pentru care livrăm clienților noștri soluții integrate, de la o interfață de comandă pe portalul pentru clienți Eurowag până la cutia de taxare care permite șoferilor să plătească taxele în mai multe regiuni de pe un singur dispozitiv. Acest lucru îi ajută pe șoferi să se concentreze asupra destinației – cu un parbriz curat! – iar pe companii să economisească resurse semnificative”, spune Victor Ion, Country Manager Eurowag România.

De exemplu, cele mai scumpe cinci țări din Europa când vine vorba de taxele rutiere plătite pentru camioanele Euro 6 – Elveția, Ungaria, Croația, Slovenia și Austria – au tarife diferite pe kilometru și moduri distincte de colectare a taxelor. Pe lângă aceasta, gândiți-vă la câte țări – cu autostrăzi, poduri și tuneluri – trebuie să traverseze un șofer profesionist și camionul lui în fiecare an și veți avea doar o mică imagine a cât de complicat a devenit transportul modern de mărfuri grele.

Pe lângă gestionarea taxelor prin serviciile Eurowag și platforma pe care o oferim, încercăm să ajutăm transportatorii din Europa să își optimizeze fluxul de numerar și gestionarea traseelor, astfel încât să poată avea o eficiență mai bună și marje de profit mai mari.

Notă: pentru editarea acestui articol, au fost folosite datele din Ghidul fiscal ACEA 2022 și un studiu al Comisiei Europene din 2019, numit „Taxe de transport în Europa”



Comentariile sunt inchise.

Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii

Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor

Mai multe în secţiunea Internaţional


Economic - Mar 8, 2024 9:27 - 0 comentarii

Femeile și investițiile: avem nevoie de o demistificare, pentru șanse mai mari pentru femei

Mai multe în secţiunea Economic


Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic