Economic - Scris de , Monday, 25 September 2023 10:48 - 0 comentarii

Saxo Bank anunță rezultatele financiare pentru semestrul I 2023: creștere 34% a profitului

Grupul Saxo Bank a raportat un profit operațional de 70 de milioane de euro față de 52 de milioane de euro pentru aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce corespunde unei creșteri de 34%.
În primele șase luni ale anului, un mediu macro incert și volatilitatea scăzută a pieței au condus la o activitate mai scăzută de tranzacționare și investiții în rândul clienților băncii, care a fost compensată de veniturile mai mari din dobânzi.


În iunie, Saxo Bank a anunțat cesionarea cotei de 50% din Saxo Geely Tech Holding (Saxo Fintech) pentru a optimiza operațiunile de afaceri ale băncii și pentru a se concentra pe piețele și clienții de bază. Cesionarea are un impact negativ asupra profitului net din prima jumătate a anului 2023 cu 13 milioane EUR, aducând profitul net ajustat la 50 milioane EUR, comparativ cu 41 milioane EUR pentru aceeași perioadă a anului trecut. Grupul Saxo Bank se așteaptă ca profitul net al întregului an ajustat pentru cesionarea Saxo Geely Tech Holding să fie menținut în conformitate cu intervalul ghidat anterior de 87-107 milioane EUR.
Grupul Saxo Bank a atins un reper istoric de 1 milion de clienți finali și 97 de miliarde EUR în active ale clienților, cu un imact pozitiv venind din finanțarea netă de numerar și titluri de valoare de 11 miliarde EUR în prima jumătate a anului 2023.
Mai mult, Saxo Bank a fost numită instituție financiară de importanță sistemică (SIFI) de către Autoritatea daneză de supraveghere financiară (FSA) și a primit un rating de credit BBB cu o perspectivă pozitivă de la Standard & Poor’s, evidențiind, de asemenea, poziționarea puternică a capitalului și modelul de afaceri ale Saxo Bank, dar și abordarea prudentă a managementului riscului.

Cifre financiare cheie pentru S1 2023 (comparativ cu S1 2022)

  • Venituri totale: 301 milioane EUR (288 milioane EUR)
  • Venit din exploatare: 70 milioane EUR (52 milioane EUR)
  • Profit net (ajustat): 51 milioane EUR (41 milioane EUR)
  • Profit net: 38 milioane EUR (41 milioane EUR)
  • Active totale ale clienților: 97 miliarde EUR (79 miliarde EUR)
  • Rata capitalului total: 31,9 % (28,1%)

Comentând rezultatele, Kim Fournais, CEO și fondator al Saxo Bank, a declarat: „Deși acest an a fost marcat de o piață provocatoare și tensiunile geopolitice continue, rezultatele noastre semestriale au demonstrat rezistență și adaptabilitate în fața dinamicii pieței în schimbare. O constantă, însă, a fost angajamentul neclintit al Saxo Bank de a ne sprijini clienții și de a ne îmbunătăți continuu produsele, platformele și serviciile. Suntem mândri să anunțăm piatra semnificativă de hotar de 1 milion de clienți finali care acum ne acordă încredere cu peste 95 de miliarde EUR în active.”
„Cu noul nostru și transparentul model de rată a dobânzii, oferim clienților posibilitatea de a câștiga dobândă pentru numerarul lor neinvestit, fără constrângerile obișnuite, cum ar fi perioadele de blocare. Când dobânzile cresc, clienții noștri sunt primii care beneficiază. Acest lucru este esențial pentru convingerea noastră că win-win ar trebui să fie fundamentul relațiilor noastre cu clienții noștri și lumea din jurul nostru. Atât ratele noastre mai mari ale dobânzilor, cât și prețurile și comisioanele mai mici au fost bine primite, evidențiate de creșterea continuă a finanțării nete. Cu toate acestea, suntem, de asemenea, transparenți că transmiterea imediată a creșterilor dobânzilor către clienții noștri reduce impactul pozitiv pe termen scurt asupra performanței financiare, dar credem că este abordarea potrivită pe termen lung pentru afacerea și clienții noștri”, a continuat el.
„De o importanță deosebită este recenta desemnare SIFI a Saxo Bank. Am fost încântați să primim un rating BBB cu o perspectivă pozitivă de la S&P Global Ratings, care evidențiază poziția noastră puternică de capital și modelul de afaceri, abordarea prudentă a managementului riscului și strategia de creștere ambițioasă. Este o reafirmare că un număr tot mai mare de clienți și parteneri au încredere în noi cu activele și economiile lor – și vom continua să facem tot posibilul pentru a onora această încredere”, a adăugat Fournais.

Raportul complet S1 2023 poate fi găsit aici: Relații cu investitorii



Comentariile sunt inchise.

Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel


Ultima oră - Jan 19, 2024 9:28 - 0 comentarii

Unitatea de bord a Eurowag oferă acum servicii europene de taxare electronică în Spania și Portugalia

Mai multe în secţiunea Ultima oră


Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar