Economic - Scris de , Friday, 15 September 2017 9:43 - 0 comentarii

Anul acesta, nu crește dobânda Fed – Saxo Bank

de John J Hardy, Head of FX Strategy, Saxo Bank

Nu este de așteptat ca Fed să mărească dobânzile, în schimb se preconizează că Fed va anunța planurile prin care începe încet să-și reducă bilanțul permițând ca unele dintre participațiile sale să expire – cu planul pre-anunțat de 10 miliarde de dolari pe lună – cel mai probabil debutul va fi în octombrie. Dat fiind faptul că președintele SUA, Donald Trump, a convenit cu democrații asupra acordului de extindere a plafonului datoriei, nu există niciun indiciu care să sugereze că Fed nu va anunța acest lucru săptămâna viitoare. 

Următoarea mișcare a Fed pentru a începe înăsprirea cantitativă este în mare măsură evaluată în piață, așadar acel anunț ar putea aduce puțin dramatism. Ceea ce ar fi mai de interes este dacă Fed sugerează că este din ce în ce mai prudentă cu privire la traiectoria de creștere pe termen apropiat, de exemplu din cauza celor două uragane recente, Harvey și Irma. Aceasta ar face ca piața să elimine orice urmă de anticipație mai exista pentru o creștere a dobânzii in decembrie. Iar acest lucru ar putea duce la încă o scădere a USD, mai ales față de valutele EM câtă vreme apetitul pentru risc rămâne sănătos, așa cum a fost în ultima vreme.

Scăderea USD ar putea genera o întărire marginală a prețurilor mărfurilor pe bază de USD, mai ales petrolul, deși credem că prețurile petrolului sunt cât de sus este posibil să ajungă deocamdată, dat fiind echilibrul cerere/ofertă la nivel global, deci nu ne așteptăm la vreo nouă redresare dramatică a petrolului.



Comentariile sunt inchise.

Economic - Apr 4, 2024 11:28 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”

Mai multe în secţiunea Economic


Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment


Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social