Sănătate - Scris de , Tuesday, 12 October 2010 20:51 - 0 comentarii

Alo, cum mă simt?!

Compania americană BodyMedia afirmă că lucrează îndeaproape cu giganții Apple și Google pentru a dezvolta tehnologia care ne va permite, destul de curând, să ne verificăm starea de sănătate cu telefonul mobil, informează The New York Times. Tehnologia senzorilor este capabilă să producă dispozitive de foarte mici dimensiuni, foarte ușoare și, mai mult, să îmbine propria cu cea a telefoanelor mobile, astfel încât să creeze un adevărat sistem de monitorizare a organsimului.

Săptămâna trecută, BodyMedia spunea că a realizat deja un senzor capabil să comunice via bluetooth cu un telefon mobil. Acum, compania lucrează la un pachet tehnologic care permite monitorizarea a peste 9000 de funcții ale organismului, printre care cele mai importante – și usor de interpretat pentru utilizator – ar fi activitatea fizică, numărul caloriilor arse, căldura corporală și eficiența somnului. În prezent, toți cei care fac astfel de monitorizări trebuie să le descarce într-un computer sau să se conecteze la internet pentru interpretare.

Noul tip de senzor, instalat pe o brățară, va fi lansat luna viitoare, a anunțat BodyMedia și va costa aproximativ 250 de dolari.



Comentariile sunt inchise.

Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment


Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber


Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii

Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor

Mai multe în secţiunea Internaţional