Tehnologie şi ştiinţă - Scris de , Friday, 15 October 2010 10:23 - 0 comentarii

Să ieşim la o prăjitură. Digitală, desigur…

Un dispozitiv informatic care dă unui banal biscuit un gust savuros de ciocolată sau brânză, prin intermediul unor senzaţii vizuale şi olfactive, a fost inventat de cercetătorii japonezi, scrie AFP. Sistemul este compus dintr-o cască la care sunt ataşate o pereche de ochelari şi o cameră video, situată la nivelul ochilor. Scena pe care subiectul o vede este aceeaşi cu aceea din realitate, cu singura diferenţă că dispozitivul poate adăuga efecte video peste imaginea filmată.

Spre exemplu, computerul poate pune un strat de ciocolată peste un biscuit simplu, pe care purtătorul căştii îl ţine în mână. Când se priveşte în cameră şi muşcă din biscuit, el simte gustul real de ciocolată. Senzaţia nu este doar mentală: casca generează şi ea un miros de ciocolată.

Mai mult, este posibil să fie schimbate aspectul şi aroma prăjiturii – căpşune, brânză, ceai verde, portocală -, în funcţie de poziţia în spaţiu, raportată la camera video.

Acest prototip este rezultatul cercetărilor studenţilor de la Universitatea din Tokyo şi a fost prezentat, joi, la expoziţia anuală Digital Content, din capitala Japoniei.Comentariile sunt inchise.

Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social


Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar


Economic - Apr 4, 2024 11:28 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”

Mai multe în secţiunea Economic