Economic - Scris de , Thursday, 21 October 2010 11:22 - 0 comentarii

FMI nu discută despre salariile bugetarilor

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) se întâlneşte, astăzi, cu conducerea Ministerului Economiei. Este a doua zi a vizitei FMI la Bucureşti, în urma căreia se vor decide măsurile pe care statul trebuie să le ia anul acesta şi în 2011, pentru a continua să primească împrumuturi de la Fond.

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu a declarat postului Realitatea TV că, “în primul rând, vom discuta pe strategia economică vizavi de 2010-2011, mersul reformei în segmentul întreprinderilor publice. Vom vedea exact care sunt progresele de la ultima vizită şi, nu în ultimul rând, vom aborda problemele legate de o viitoare cooperare în reforme structurale”. Reprezentantul FMI în România a precizat că se va evalua modul în care au fost îndeplinite ţintele stabilite cu Fondul şi ce se va face în continuare.

Tănăsescu a ţinut, însă, să precizeze că nu s-a discutat reducerea salariilor în companiile de stat. “Am discutat de un proces mai larg al restructurării companiilor publice care aparţin de Ministerul Economiei şi cred că această problemă a diminuării salariilor trebuie făcută într-un context mai larg de restructurare”, a spus oficialul.

La rândul său, Jeffrey Franks, şeful delegaţiei FMI, a menţionat că “nu am discutat o modificare a ţintei de deficit bugetar pentru anul viitor sau pentru anul acesta. Vom discuta toate problemele de care se ocupă ministerul Economiei, în principal problemele legate de întreprinderile publice”.

Guvernul s-a angajat în faţa FMI şi Consiliului European să înceapă procedurile de privatizare sau închidere a Termoelectrica şi să vândă pachetul majoritar de acţiuni la CFR Marfă, două companii din cele zece societăţi de stat aflate sub monitorizare. Printre celelalte, se numără Compania Naţională a Huilei, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Metrorex, Electrocentrala Bucureşti, dar şi Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare.Comentariile sunt inchise.

Sănătate - Oct 22, 2021 10:43 - 0 comentarii

Chirurgia modernă pentru cancerele ginecologice: incizii invizibile, recuperare rapidă, riscuri reduse

Mai multe în secţiunea Sănătate


Economic - Oct 29, 2021 9:51 - 0 comentarii

Volumele de criptomonede tranzacționate pe platformele Saxo Bank au depășit 2,5 miliarde USD

Mai multe în secţiunea Economic


Utilitar - Oct 21, 2010 9:07 - 0 comentarii

Trenuri blocate pe Valea Prahovei!

Mai multe în secţiunea Utilitar