Economic - Scris de , Thursday, 21 October 2010 11:22 - 0 comentarii

FMI nu discută despre salariile bugetarilor

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) se întâlneşte, astăzi, cu conducerea Ministerului Economiei. Este a doua zi a vizitei FMI la Bucureşti, în urma căreia se vor decide măsurile pe care statul trebuie să le ia anul acesta şi în 2011, pentru a continua să primească împrumuturi de la Fond.

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu a declarat postului Realitatea TV că, “în primul rând, vom discuta pe strategia economică vizavi de 2010-2011, mersul reformei în segmentul întreprinderilor publice. Vom vedea exact care sunt progresele de la ultima vizită şi, nu în ultimul rând, vom aborda problemele legate de o viitoare cooperare în reforme structurale”. Reprezentantul FMI în România a precizat că se va evalua modul în care au fost îndeplinite ţintele stabilite cu Fondul şi ce se va face în continuare.

Tănăsescu a ţinut, însă, să precizeze că nu s-a discutat reducerea salariilor în companiile de stat. “Am discutat de un proces mai larg al restructurării companiilor publice care aparţin de Ministerul Economiei şi cred că această problemă a diminuării salariilor trebuie făcută într-un context mai larg de restructurare”, a spus oficialul.

La rândul său, Jeffrey Franks, şeful delegaţiei FMI, a menţionat că “nu am discutat o modificare a ţintei de deficit bugetar pentru anul viitor sau pentru anul acesta. Vom discuta toate problemele de care se ocupă ministerul Economiei, în principal problemele legate de întreprinderile publice”.

Guvernul s-a angajat în faţa FMI şi Consiliului European să înceapă procedurile de privatizare sau închidere a Termoelectrica şi să vândă pachetul majoritar de acţiuni la CFR Marfă, două companii din cele zece societăţi de stat aflate sub monitorizare. Printre celelalte, se numără Compania Naţională a Huilei, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Metrorex, Electrocentrala Bucureşti, dar şi Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare.Comentariile sunt inchise.

Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Economic - Jan 30, 2023 8:17 - 0 comentarii

Analiză mărfuri: aurul ia o pauză; cafeaua urcă iar petrolul se pregătește de creștere

Mai multe în secţiunea Economic


Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber