Economic - Scris de , Friday, 20 November 2020 10:34 - 0 comentarii

Analiză Saxo Bank: aurul, o nouă corecție după știrile cu vaccinul

De Ole Hansen

Director strategie mărfuri, Saxo Bank

Prețul aurului continuă să-și piardă suflul ca răspuns la anunțurile recente privind vaccinul și la eficacitatea lor potențială în combaterea Covid-19 care nu este încă sub control. De fapt, astăzi vedem valutele emergente ale pieței, precum și indicii bursieri retrăgându-se după recenta lor serie de câștiguri, pe fondul îngrijorărilor cu privire la restricțiile mai dure pentru a reduce pandemia de coronavirus reapărută.

În ciuda acestui fapt, aurul rămâne în defensivă, odată cu pierderea impulsului care atrage vânzarea din fonduri tranzacționate la bursă, susținute de lingouri. Ieri, deținerile totale au scăzut cu 322.000 de uncii și de la anunțul Pfizer / BioNTech din 9 noiembrie, deținerile totale au scăzut cu 1,7 milioane de uncii, până la 109,4 milioane, un minim pe ultimele două luni și jumătate.

Deși aceste evoluții se pot adăuga în continuare la riscul unei corecții mai profunde, merită să ne amintim că fluxurile de ETF sunt adesea întârziate în loc să conducă acțiunea în materie de preț. După cum am evidențiat în analizele anterioare, vaccinul poate ucide virusul, dar nu și muntele datoriilor acumulate în acest an.

Se așteaptă ca băncile centrale să mențină condiții monetare extrem de scăzute, ceea ce, din greșeală, poate duce la creșterea riscului de inflație mai mare, printr-o greșeală de politică, care nu reacționează mai repede la eventuala recuperare.

În afară de riscul creșterii inflației, care oferă sprijin pe termen mediu aurului, un alt factor cheie pentru mărfurile în general și în special pentru metalele prețioase, rămâne corelația inversă cu dolarul.

Analiștii de la marile bănci prezic că dolarul ar putea scădea cu 20% dacă vaccinul de coronavirus disponibil pe scară largă va duce la o revenire economică în 2021. 

Cu toate acestea, perspectivele pe termen scurt rămân provocate de deteriorarea perspectivelor tehnice și de retragerile menționate din fondurile tranzacționate la bursă. Acțiunea recentă a prețului a indicat un semn bearish  și o pauză spre sub 1.850 USD / uncie ar prezenta riscul unei corecții mai profunde spre 1.837 USD / uncie.

În timp ce traderii tehnici pe termen scurt și sistemul de tranzacționare algoritmic pot recomanda un sell în contextul, investitorii cu o perspectivă pe termen mai lung sunt – în opinia noastră – pot profita de ocazie pentru a se acumula aur la prețuri inferioare.



Comentariile sunt inchise.

Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber


Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Ultima oră - Jan 19, 2024 9:28 - 0 comentarii

Unitatea de bord a Eurowag oferă acum servicii europene de taxare electronică în Spania și Portugalia

Mai multe în secţiunea Ultima oră