Economic - Scris de , Tuesday, 24 November 2020 13:50 - 0 comentarii

Analiză Saxo Bank: de ce pariem pe creșterea acțiunilor din piețele emergente în 2021

De Peter Garnry

Director strategie acțiuni, Saxo Bank

Rezumat: Prognoza noastră este că, anul viitor, acțiunile de pe piețele emergente se vor descurca excelent pe măsură ce Asia va ieși din pandemia Covid-19, mult mai puternică decât economiile dezvoltate. Cel mai probabil, China își va ușura condițiile financiare prin politica monetară la începutul anului 2021, însuflețind sentimentul, dar și multiplii de valorizare a acțiunilor pe piețele emergente. În 2021, câștigurile de pe piețele emergente vor reveni cu o creștere și mai impresionantă decât în ​​lumea dezvoltată, creând un trend pozitiv de surprize privind câștigurile.

Săptămâna aceasta începe cu o divergență clară între piețele de acțiuni, cu acțiunile din tehnologie în scădere și cu semnale din oferta mai largă de pe piață care indică valoarea comercială mai ridicată. Așa cum am scris vineri, ne-ar plăcea să vedem ca randamentul SUA pe 10 ani să crească cu peste 1-1,1% înainte de a vedea marea rotație în valoarea acțiunilor. De asemenea, observăm că acțiunile de pe piețele emergente sunt cel mai performant segment din acest început de săptămână, pe fundalul exporturilor Coreea de Sud mult mai bune decât se așteptau (primele 20 de zile ale lunii noiembrie): cu 11,1% față de est. -5,8%, sugerând că partea ciclică economiei se „încălzește” cu adevărat. Odată cu creșterea industrială a Chinei înapoi la nivelurile observate înainte de pandemia Covid-19, există mulți indicatori care sugerează o creștere puternică în Asia, care se va reflecta pozitiv asupra acțiunilor de pe piețele emergente, care sunt „conduse” de acțiunile din Coreea de Sud, China, Taiwan și India.

Acțiunile de pe piețele emergente au depășit acțiunile din piețele dezvoltate cu 10,5% de la sfârșitul lunii iunie, deoarece sentimentul s-a schimbat în sensul potrivit căruia principalii indici ai pieței emergente (China, Taiwan, Coreea de Sud și India) vor ieși mai puternici pe măsură ce această parte a lumii a gestionat pandemia mult mai bine decât multe țări dezvoltate de pe glob. Performanța relativă dintre piețele emergente și piețele dezvoltate sugerează, de asemenea, un revers de trend al investițiilor, pe măsură ce piețele emergente au avut de suferit de ani de zile, deoarece investitorii s-au concentrat pe acțiunile din tehnologia SUA și pe cele de servicii medicale.

Unul dintre principalele motive care stau la baza viziunii noastre pozitive este că presupunem că China își va ușura condițiile financiare printr-o politică monetară mai flexibilă. În multe privințe, China se confruntă cu condiții financiare prea stricte care au întărit în mod constant moneda față de USD, dar durata acestor condiții mai stricte devine acum o problemă pentru creșterea exporturilor și industriile economiei legate de imobiliare. Ne așteptăm ca Beijingul să ușureze politica monetară în 2021, ceea ce ar putea crește acțiunile prin extinderea multiplilor de valorizare.

Celălalt argument al nostru pentru piețe emergente ar fi că stimulul chinez și o economie asiatică mai bine poziționată vor ridica considerabil veniturile de la nivelurile actuale scăzute. Analiștii se așteaptă ca veniturile să crească cu 43% în următoarele 12 luni, ceea ce va crea probabil un trend pozitiv pentru venituri care depășesc așteptările și vor crește rapid sentimentul. Analiștii reduc, de asemenea, creșterea câștigurilor cu 11-15% în anii de după 2021, care ar trebui să se concretizeze și în prețuri mai mari ale acțiunilor, deoarece investitorii vor continua să caute investiții în instrumente în creștere.



Comentariile sunt inchise.

Auto - Feb 14, 2024 11:40 - 0 comentarii

Carburantul HVO100: pentru prima dată la stațiile de alimentare Eurowag!

Mai multe în secţiunea Auto


Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate


Economic - Mar 8, 2024 9:27 - 0 comentarii

Femeile și investițiile: avem nevoie de o demistificare, pentru șanse mai mari pentru femei

Mai multe în secţiunea Economic