Economic - Scris de , Thursday, 20 May 2021 11:03 - 0 comentarii

USD poate doar prospera pe baza nemulțumirii generale

Rezumat: Vânzarea în dolari SUA a fost oprită astăzi și chiar inversată pe alocuri, deoarece sentimentul de risc slab aruncă o umbră asupra pieței și demonstrează încă o dată că, atunci când sentimentul devine fără un refugiu sigur se varsă în obligațiuni, USD are este greu să scadă, iar JPY-ului își repetă cu greu vechiul rol de monedă de refugiu, deși JPY merită încă o a doua privire.

FX Trading focus: sentimentul de risc slab alimentează USD de rezervă. Ce ar fi nevoie pentru a duce JPY mai sus.

Fie că a avut loc colapsul brusc al bitcoinului și cripto-monedelor care s-a desfășurat peste noapte și a continuat astăzi (mult mai larg de data aceasta în spațiul cripto și nu doar în Bitcoin în sine, trebuie remarcat) sau efectele secundare ale facturilor fiscale din SUA după termenul limită de depunere a venit și a plecat luni, sentimentul de risc în SUA a fost slab ieri și această slăbiciune s-a extins peste noapte și la tranzacționarea europeană azi. Acest lucru a provocat vânturi dure pentru urșii USD în mod tactic, în special în monedele tradiționale sensibile la risc din G10 (cu volatilitatea EM în mod curios dezactivată). Breakout-ul EURUSD nu a fost imediat afectat, deoarece acea pereche a înregistrat noi maxime puternice ieri și chiar în această dimineață, înainte de consolidarea modestă. de -7,4 puncte de bază a fost înregistrat la tranzacționare timpurie în această dimineață. Și acea ruptură particulară pare din ce în ce mai singură în rândul perechilor USD, împreună cu GBPUSD-ul se deplasează mai sus, deși acesta din urmă ar trebui probabil să alunece și să se închidă sub 1,4100 pentru implicații imediate tactice. Alte perechi USD de la AUDUSD la USDJPY nu au reușit niciodată să depășească avantajul față de favoarea dolarului verde în această săptămână. Dacă riscul de îndatorare devine suficient de vicios, mișcarea Bund riscă să se dezlănțuie și apoi … ei bine, să aruncăm o privire la ceea ce face JPY așa cum discut mai jos.

Așadar, înainte de minutele FOMC, se pare că singura cale ascendentă pentru dolarul SUA este mizeria relativă în altă parte și o îndepărtare de temele care l-au condus atât de jos până acum: temerile inflației și ideea că Fed vrea să ruleze monetar politică la niveluri iresponsabile până când inflația este în siguranță cu mult peste 2%. Este îndoielnic că ceva din minutele FOMC din această seară va sugera o împingere împotriva orientărilor actuale ale Fed, dar ar trebui să fim mereu în așteptarea faptului că câțiva membri sau mai mulți se restabilesc cu privire la riscurile de supraalimentare a economiei și a inflației. În ceea ce privește achizițiile de active ale Fed, trebuie să-mi imaginez că există întrebări mai răspândite decât sugestia unică a președintelui Fedului Boston din Rosengren cu privire la necesitatea de a continua să cumpere MBS la clipul actual torid, atunci când piața imobiliară din SUA este deja fierbinte și mai mult decât complet recuperat.

De John Hardy, șef strategie Forex, Saxo Bank



Comentariile sunt inchise.

Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment


Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar


Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport