Auto - Scris de Newzilla, Tuesday, 7 March 2023 10:49 - 0 comentarii
Pentru peste 50% dintre mașinile rulate, vânzătorii nu indică țara de origine. Cea mai frecventă marcă: BMW
Jumătate dintre mașinile rulate au fost vândute în 2022 fără a se menționa țara lor de origine. Potrivit Cebia, companie care monitorizează piața de publicitate auto și care a analizat un eșantion de 252.000 de mașini listate, ponderea mașinilor pentru care clienții nu știau din reclamă de unde provin erau exact 51,61% din ofertă. BMW-urile au fost cele mai frecvente dintre vehiculele care nu aveau proveniența declarată la momentul vânzării.
„Pe piața din România, mașinile Volkswagen sunt cele mai vândute, urmate de mașinile BMW. Cu toate acestea, în cazul mașinilor pentru care vânzătorii nu au indicat proveniența, ponderea mașinilor BMW a depășit-o pe cea a mașinilor Volkswagen (14,8% vs. .13,2%). Sunt în majoritate mașini importate din străinătate. Este logic ca BMW-urile să fie predominante în rândul mașinilor pentru care cumpărătorii nu cunosc țara de origine. Este cea mai căutată marcă de mașini de lux din România, ceea ce face posibil să câștigi mai mulți bani din vânzarea lor”, spune Martin Pajer, CEO al Cebia, o companie care îi ajută pe șoferi să verifice istoricul mașinilor uzate pentru a evita să fie victimele fraudelor. În funcție de țara de origine, diferența de preț a unui BMW de 10 ani poate ajunge la 15.000 de lei, a spus el. A treia cea mai răspândită marcă de automobile pentru care dealerii nu au precizat originea a fost Mercedes-Benz (11,68%), iar ponderea mașinilor marca Audi a fost de 8,75%.
Originea ascunsă merge adesea mână în mână cu accidente ascunse
Problema, potrivit lui Martin Pajer, este că, dacă mașinile nu au originea precizată, există un motiv pentru asta, de cele mai multe ori. Deși dealer-ul poate nici măcar să nu cunoască țara reală de origine, nu este neobișnuit ca dealerii să nu o menționeze pentru a crește prețul vehiculului. Țara de origine nu este menționată pe certificatul de înmatriculare și poate fi aflată, de exemplu, verificând istoricul mașinii. Țara de origine poate fi dezvăluită datorită înregistrărilor producătorului conținute în sistemul de verificare a istoricului mașinii uzate de la Cebia. „Clienții ar trebui să întrebe dealerii de unde a venit mașina și unde a fost condusă. În ceea ce privește uzura, există adesea o diferență între dacă un vehicul a fost condus pe drumurile germane sau, de exemplu, pe coasta Spaniei. Mai mult decât atât, mașinile sunt adesea importate din Europa de Vest, moriv pentru care ar fi mai greu de vândut în Germania, de exemplu”, spune Pajer.
“Dacă un dealer ascunde adevărata origine a unei mașini, este foarte probabil ca el să ascundă altceva, cum ar fi un vitezometru dat înapoi, sau accidente și avarii. Și asta poate fi o problemă serioasă“, avertizează Pajer. Totuși, pe lângă verificarea istoricului autovehiculului, se poate afla și dacă mașina are un turometru fals, dacă a fost accidentat serios sau avariat și câte avarii s-au produs, se pot vedea fotografii cu mașina după un accident, anul real de fabricație și prima înmatriculare, pentru a descoperi dacă vehiculul a fost furat și multe alte informații interesante. Puteți verifica mașini din toată Europa. Datele din sistem datează de până la 30 de ani. Cebia oferă și verificarea auto direct pe portalurile de publicitate Autovit, OLX, Carzz și Lajumate.
- Cum au modelat alegerile din SUA performanța pieței în istoria modernă
- Cum să acționezi în condiții dificile de piață: sfaturi de la Saxo Bank
- Furtuna perfectă lovește piața: ce urmează
- Surpriză în clasamentul celor mai vândute mașini electrice online în România!
- Impactul TollRO asupra companiilor de logistică: o analiză Eurowag
- Eurowag lansează o rețea selectivă: „Eurowag Prime Network”, 70 de stații de alimentare cu carburanți situate pe coridoarele centrale de transport din Europa
- Portofoliul dumneavoastră de investiții poate face față noilor provocări geopolitice?
- Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”
- Taxa europeană, deja în Slovacia
- Femeile și investițiile: avem nevoie de o demistificare, pentru șanse mai mari pentru femei
- Saxo Bank anunță rezultatele pe 2023
Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii
Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor
Mai multe în secţiunea Internaţional
- Serviciile digitale vor economisi timp și bani pentru transportatori
- Statele Unite: a venit sfârșitul democraților?
- Juho Wallenius – noul șef al departamentului de marketing Eurowag
- Istituto Europeo di Design: România este o sursă incredibilă de tineri designeri talentați, inovație și creativitate!
- The little boy who introduced Syrian children to chess: 10-YEAR-OLD ALP MADE TURKEY PROUD BY WINNING AN AWARD!
Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii
Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine
Mai multe în secţiunea Social
- Studenţii la medicină: România, au revoir!
- Cora face angajări!
- Sindicaliștii pichetează Guvernul și Ministerul Economiei
- Posibilă grevă la metrou
- Profesorii pleacă de la ore şi cer demisia lui Funeriu
Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii
Rezultatele UEFA Champions League
Mai multe în secţiunea Sport
- România, locul 4 la C.M. de gimnastică feminină
- Mircea Lucescu în topul celor mai buni atrenori din ultimii 10 ani
- CFR Cluj s-a învins singură!
- Bayern Munchen – CFR Cluj, în Liga Campionilor
- Ion Crăciunescu, printre cei mai buni arbitri din ultimii 25 de ani