Tehnologie şi ştiinţă - Scris de , Monday, 11 October 2010 14:45 - 0 comentarii

Google a testat maşini fără şofer

Vehiculele dezvoltate în colaborare cu universităţile Stanford şi Carnegie Mellon, pot circula prin traficul aglomerat cu ajutorul unor camere video şi senzori radar, notează Financial Times.

Dezvoltarea de “inteligenţă artificială” demonstrează capacităţile Google în domeniul cercetării şi ambiţiile acesteia, care depăşesc sfera principală de activitate – internetul. În crearea maşinilor, compania a beneficiat de ajutorul câştigătorilor unor competiţii a automobilelor fără şofer, organizate de guvernul SUA începând din 2004.

Google a cartografiat şi fotografiat deja sute de mii de kilometri de drumuri din întreaga lume pentru serviciul Street View, informaţii ce sunt acum utile maşinilor fără şofer. “Larry Page şi Sergey Brin au înfiinţat Google pentru că au vrut să ajute la rezolvarea problemelor mari folosind tehnologia. Unele dintre problemele la care lucrăm azi sunt siguranţa şi eficienţa autovehiculelor. Obiectivul nostru este de a preveni accidentele în trafic, de a câştiga timp liber şi de a reduce emisiile de carbon, prin schimbarea fundamentală a modului de utilizare a maşinii”, se arată pe blogul oficial al Google.

Testele făcute de companie au acoperit rute de peste 225.000 km, majoritatea în California. Google precizează că vehiculele sunt încă în stadiul de experiment.

Compania a investit anul trecut 2,8 miliarde de dolari în cercetare şi dezvoltare, adică 12% din venituri. Google sponsorizează, de asemenea, un premiu de 30 de milioane de dolari pentru aselenizarea unui robot care trebuie să se mişte pe Lună şi să trimită imagini înapoi pe Pământ.Comentariile sunt inchise.

Auto - Jul 4, 2024 11:12 - 0 comentarii

Surpriză în clasamentul celor mai vândute mașini electrice online în România!

Mai multe în secţiunea Auto


Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel


Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii

Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor

Mai multe în secţiunea Internaţional