Economic - Scris de , Wednesday, 13 October 2010 8:43 - 0 comentarii

Oslo pune osul…

Ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucureşti, Oystein Hovdkinn, a declarat că ţara sa a devenit “cel mai mare donator bilateral” pentru România, urmând să aloce, până în 2014, aproape 300 de milioane de euro pentru finanţarea unor proiecte, scrie Mediafax.

Hovdkinn a spus că, în perioada 2009 -2011, Norvegia susţine 70 de proiecte cu o sumă de aproximativ 100 de milioane de euro, bani care se vor tripla până în 2014. “Ţara noastră a devenit cel mai mare donator bilateral în şi pentru România, iar pentru perioada viitoare, datorită faptului că finanţarea va fi extinsă, sperăm să identificăm şi alte posibilităţi de colaborare”, a declarat ambasadorul, în cadrul unei vizite la Alba-Iulia, unde verifică lucrările de restaurare a Cetăţii Vauban, plătite de ţara sa.

Diplomatul a adăugat că Norvegia este o ţară cu doar 5 milioane de locuitori şi, în aceste condiţii, sumele alocate României sunt “considerabile”.

Banii provin dintr-un fond comun al Norvegiei, Islandei şi Liechtensteinului, ţări care au semnat cu Uniunea Europeană (n.r. niciuna din cele trei nu este membră UE) un acord de asistenţă financiară pentru ţările din Europa Centrală şi de Est, valabil până în 2014.Comentariile sunt inchise.

Tehnologie şi ştiinţă - Mar 14, 2018 14:27 - 0 comentarii

Parteneriatele și colaborarea deschid calea către experiențe mai bune ale clienților

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Divertisment - Jul 20, 2019 12:55 - 0 comentarii

Serviciile Film1 vor fi preluate de SPI International atât pe canalele analog, cât și în digital

Mai multe în secţiunea Divertisment


Sănătate - Oct 22, 2021 10:43 - 0 comentarii

Chirurgia modernă pentru cancerele ginecologice: incizii invizibile, recuperare rapidă, riscuri reduse

Mai multe în secţiunea Sănătate