Tehnologie şi ştiinţă - Scris de , Monday, 18 October 2010 9:39 - 0 comentarii

Japonezii ”conduc” mașini nesigure

Profitând de cererea mare de autoturisme de dinainte de criză, constructorii au produs mai repede şi mai mult, fără să mai acorde mare atenţie verificărilor şi testelor de calitate, scrie site-ul incont.ro. Astfel, au fost scoase la vânzare serii întregi cu defecte fie la sistemul de frânare, fie la direcţie sau acceleraţie.

Cea mai mare campanie de rechemare în service de anul acesta a avut-o producătorul auto nipon Toyota, care a chemat 9 milioane de maşini înapoi la verificări, din cauza unor probleme cu pedala de acceleraţie sau cu frâna. O altă companie japoneză, Nissan, şi-a anunţat clienţii din vestul Europei că două dintre modelele sale, în total 50.000 de maşini, s-ar putea să aibă mari probleme cu sistemul de direcţie. 

Nici Suzuki nu se lasă mai prejos: 40.000 de Swift-uri au fost chemate în service pentru a fi verificat sistemul de alimentare cu combustibil. Evident, trebuia să între în top şi japonezii de la Mazda. 36.000 de maşini au fost verificate pentru scurgeri de ulei din motor.

Sud-coreenii nu se opresc nici ei din cursa pentru cele mai nesigure maşini. La propriu, pentru că 56.000 de maşini Kia au probleme grave cu sistemul de frânare. Hyundai are alte bătăi de cap: 47.000 de modele Sonata au fost chemate în service pentru că nu li se închid bine uşile din faţă.

Surprinzător, în clasament intră şi trei maşini germane, recunoscute de obicei pentru fiabilitate. Porsche are centuri de siguranţă cam… nesigure, BMW are probleme cu sistemul de frânare asistată, în timp ce la Mercedes se verifică servodirecţia.

Deşi pare un model foarte solid, Hummer-ul se poate dezintegra. 126.000 de astfel de maşini au fost rechemate în service, pentru că există riscul desprinderii unei părţi a acoperişului în timpul mersului.Comentariile sunt inchise.

Utilitar - Oct 21, 2010 9:07 - 0 comentarii

Trenuri blocate pe Valea Prahovei!

Mai multe în secţiunea Utilitar


Ultima oră - Aug 15, 2021 23:17 - 0 comentarii

Redeschiderea economiilor și China aduc moderația în tranzacționarea acțiunilor din industria de gaming

Mai multe în secţiunea Ultima oră


Divertisment - Jul 20, 2019 12:55 - 0 comentarii

Serviciile Film1 vor fi preluate de SPI International atât pe canalele analog, cât și în digital

Mai multe în secţiunea Divertisment