Economic - Scris de , Wednesday, 20 December 2017 15:09 - 0 comentarii

Bitcoin este aruncata la lupi: Saxo Bank

“Acum un an, mulți credeau că 2017 se va dovedi a fi un an volatil date fiind ascensiunea aparent imposibilă a lui Trump și șocul Brexit. În schimb, am avut parte de un an prin care am navigat incredibil de lin, ce a dus la creșterea activelor riscante din toată lumea fără a exista nici măcar o furtună. Dar în 2018, balanța inclină în favoarea unor riscuri pronunțate de volatilitate, căci ironia perioadelor lungi de liniște și mulțumire în piețele de active este că acestea sădesc semințele unei viitoare volatilități pe măsură ce investitorii subestimează riscurile privind evenimentele extreme și își supra-stimulează pariurile pe baza continuării ciclului”.

“Acestea fiind spuse, previziunile noastre de anul acesta nu prezintă doar preocupări legate de căderea pieței. Trecem prin toate subiectele, de la băncile centrale importante care și-au pierdut suflul politic și o nouă criză politică în UE, la China care sapă la temelia statutului dolarului american de valută de rezervă și la o nouă primăvară politică ce apare în sudul Africii. E posibil să nu nimerim niciunul dintre acestea, dar nu asta e ideea. Sarcina noastră este, mai degrabă, de a stimula dezbaterea și să ne gândim în ce direcție imprevizibilă s-ar putea îndrepta lucrurile la punctele de inflexiune importante cum sunt cele pe care le va aduce, inevitabil, 2018”.

Documentul integral „Previziunile scandaloase 2018” este disponibil aici, iar pe lista completă a previziunilor controversate pentru 2018 a Saxo Bank se află:

Bitcoin este aruncată la lupi

Bitcoin crește în 2018 la peste 60 000$ și, cu o capitalizare a pieței de peste 1 trilion $ pe măsură ce apariția contractului futures pentru Bitcoin în decembrie 2017 duce la o mobilizare a implicării din partea investitorilor și fondurilor care se simt mai confortabil tranzacționând futures decât să adune fonduri la burse de criptovalute. Totuși, în scurt timp, fenomenul Bitcoin va constata că i s-a tras covorul de sub picioare pe măsură ce Rusia și China trec cu dexteritate în planul doi și chiar interzic criptovalutele nesancționate pe plan local. După maximul spectaculos din 2018, Bitcoin se prăbușește și șchiopătează în 2019 apropiindu-se de „costul de producție” fundamental de 1000 $.



Comentariile sunt inchise.

Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii

Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor

Mai multe în secţiunea Internaţional


Ultima oră - Jan 19, 2024 9:28 - 0 comentarii

Unitatea de bord a Eurowag oferă acum servicii europene de taxare electronică în Spania și Portugalia

Mai multe în secţiunea Ultima oră


Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic