Economic - Scris de , Thursday, 28 June 2018 11:18 - 0 comentarii

Piețele globale de capital – atunci și acum

de Kim Fournais / CEO și co-fondator Saxo Bank  

În 1992 am fondat o firmă mică de brokeraj care urma să devină Saxo Bank. Atunci, nu existau informații reale despre prețuri pentru asseturile nebancare, iar majoritatea investitorilor plasau tranzacții la bancă prin telefon, fără să știe în mod real dacă au fost cotate la un preț corect – pe care rareori l-au avut. Trebuia să fii un client foarte mare pentru a primi servicii personalizate și calificate și am văzut o oportunitate imensă de a oferi investitorilor și comercianților oportunități și servicii de investiții mai bune.

Ne-am familiarizat cu internetul într-un stadiu incipient, iar drumul spre realizarea cu adevărat a viziunii noastre a devenit clar: prin utilizarea tehnologiei, am putea oferi unei game largi de clienți oportunități de investiții mai bune, platforme mai bune, servicii mai bune, mai multă transparență și prețuri mult mai clare.

De la bun început am lucrat pentru a elimina decalajul dintre oportunitățile de investiții disponibile pentru marile instituții financiare pe Wall Street și oportunitățile pentru oamenii de pe … stradă.

De ce Saxo Bank reprezintă o diferență

Este esențial pentru noi toți economiile noastre să fie investite cu un profil de risc adecvat, o diversificare prudentă și la un cost redus. Lumea este din ce în ce mai globalizată și în timp ce consumăm produse din toate colțurile planetei, investițiile noastre rămân adesea locale. Aceasta implică riscuri și, adesea, creează probleme pe termen lung. Aceasta este, în esență, problema pe care încercăm să o rezolvăm, garantând că oportunitățile de pe piețele globale sunt accesibile tuturor – nu doar instituțiilor financiare mari.

Ceea ce oferă Saxo în afară de restul industriei este că puteți să tranzacționați orice macrociclu în economie pe platformele noastre. O bancă obișnuită va oferi doar oportunități limitate de investiții – de exemplu, concentrându-se pe acțiuni, obligațiuni sau fonduri mutuale de pe piața dvs. locală și cu taxe prea mari. Oferim, de asemenea, piețele locale și, în același timp, întreaga lume a piețelor de capital globale vă este la îndemână. Vom fi de multe ori capabili să vă oferim oportunități de investiții mai bune și mai ieftine pe piețele externe decât banca dvs. locală oferă pe piețele locale. Chiar și în majoritatea piețelor locale, suntem foarte competitivi cu cei mai buni.

Costurile prea mari pe o perioadă mai lungă costă mai mult decât majoritatea oamenilor își imaginează: analizând investițiile gestionate în pensii, de exemplu, Consiliul Danez al Consumatorilor a calculat că un punct procentual mai mare în costul anual înseamnă că vă veți amâna pensia cu patru ani. Un punct procentual al costurilor ar putea părea abstract, însă duce la un foarte concret ”patru ani de pensie pierduți” – patru ani din viața noastră, în care am putea avea libertatea de a ne bucura și de a ne împlini visele.

Mă aștept ca foarte puțini oameni să viseze să permită băncii sau brokerului să evite pierderea acestor bani, dar anterior nu a existat o alternativă viabilă.

Aceasta este cu adevărat filozofia din spatele Saxo Bank: oportunitatea de a prelua controlul asupra destinului financiar nu ar trebui să fie limitată la cei ”aleși”. Toată lumea ar trebui să aibă libertatea de a-și controla investițiile și de a-și planifica economiile pentru a-și susține obiectivele. Suntem pasionați să livrăm renumitul nostru SaxoExperience și să îl îmbunătățim în mod constant. Vrem să creăm situații favorabile pentru clienții și partenerii noștri.

Am lansat prima noastră platformă de tranzacționare în 1998. Platforma a fost o platformă FX pură, dar pentru prima dată, comercianților li s-a oferit posibilitatea de a tranzacționa cu prețuri live. Aceasta a fost cea mai ieftină și mai transparentă ofertă de schimb valutar pe care non-băncile o văzuseră vreodată. De-a lungul anilor, am adăugat tot mai multe clase de active pentru universul nostru de investiții: acțiuni, obligațiuni, mărfuri, ETF-uri, fonduri mutuale, contracte futures, opțiuni, CFD-uri etc. Principiul nostru obiectiv a fost același: serviciile au fost puse la dispoziția marilor instituții financiare și au utilizat tehnologia pentru a perfecționa și a scala soluțiile și pentru a le face accesibile unui public mai larg.

Asta înseamnă cu adevarat ”democratizarea tranzactionărilor și a investițiilor”, cum auziți adesea de la Saxo Bank.

Piața obligațiunilor

Mulți probabil cred că epoca de tranzacționare prin telefon și lipsa de transparență este de mult timp apusă. La urma urmei, nu prea puteți să deschideți un ziar fără să citiți despre noile start-up-uri înființate și despre investițiile masine în tehnologie făcute de băncile existente. Dar, pentru toate, există încă un drum foarte lung de parcurs înainte de a avea cu adevărat un anumit nivel de concurență echitabil pe piețele financiare.

Piețele de obligațiuni sunt un exemplu în care a existat o adaptare lentă a digitalizării. Acest lucru se datorează, desigur, parțial intereselor (există o grămadă de bani pe piețele ineficiente și fragmentate), dar și parțial din cauza dificultăților de a realiza comerț electronic cu obligațiuni. Digitalizarea cu adevărat a piețelor de obligațiuni corporative și de obligațiuni guvernamentale necesită tehnologii de ultima generație – și o dorință sinceră de a oferi clienților servicii și prețuri mai bune.

În timp ce investitorii instituționali mari au avut mult timp acces la tranzacționarea digitală a obligațiunilor guvernamentale și corporative lichide, tranzacționarea obligațiunilor electronice nu a fost disponibilă pentru o mare parte din baza investitorilor. Astăzi, majoritatea investitorilor în obligațiuni trebuie să se bazeze pe tranzacționarea… vocală pentru a cumpăra și a vinde obligațiuni bazate pe prețuri indicative pe o piață opacă, adesea tranzacționate cu registrul propriu al unei bănci. Este posibil să vedeți un front-end digital atunci când cumpărați sau vindeți obligațiuni online cu banca dvs., dar este foarte probabil că tranzacția din spatele scenei să se facă, încă, prin telefon – la fel ca pentru FX, când am lansat prima noastră platformă, în 1998.

Respectând viziunea noastră, am lansat prima soluție de tranzacționare electronică a obligațiunilor cu un lanț complet de valori digitale. Robotul nostru caută cel mai bun preț de la până la 40 de furnizori de obligațiuni globale, ceea ce înseamnă că toți clienții primesc cel mai bun preț disponibil de la unele dintre cele mai mari bănci globale și furnizori de lichidități.

Investitorii trebuie să se întrebe dacă doresc să continue să tranzacționeze pe baza unui preț orientativ dintr-o singură bancă sau dacă doresc să obțină cel mai bun preț disponibil de la până la 40 de furnizori de lichidități, inclusiv unele dintre cele mai mari bănci globale.

Gestionarea investițiilor

Știm că majoritatea investitorilor preferă îndrumarea atunci când investesc și, cel mai probabil, preferă un fel de soluție gestionată. Investiția în fonduri cu diversificare poate fi o alegere înțeleaptă pentru oameni fără timp sau îndemnați să aleagă acțiuni sau alte investiții pentru propriile lor portofolii. Problema este că cele mai multe soluții de investiții gestionate prezentate investitorilor medii de către băncile lor sunt adesea prea scumpe sau subperformante – și prea des ambele. Din nou, soluțiile digitale pot ajuta cu alternative mai bune.

În loc să construim fonduri proprii și să le oferim clienților și să colectăm taxele, așa cum fac majoritatea băncilor, am rămas loiali viziunii noastre și ne-am uitat în afara Saxo Bank pentru a găsi cele mai bune produse de la cei mai buni furnizori. Cu ajutorul soluției noastre de investiții digitale, SaxoSelect, puteți investi prin “strategii” bazate pe cercetare de la experți de top din lume, cum ar fi BlackRock, Morningstar și Nasdaq. Datorită soluțiilor digitale, costurile sunt, de obicei, mai mult cu un punct procentual mai mic decât oferta medie a băncilor – deci cu… patru ani de pensie mai mici! Din nou, trebuie să ne întrebăm cine credem că va fi cel mai de succes în îndrumarea investițiilor noastre: fondurile de investiții proprii ale băncii locale sau unii dintre cei mai importanți experți ai lumii?

Am parcurs un drum lung în misiunea noastră de a democratiza investițiile și tranzacționarea și astăzi puteți investi în toate piețele globale cu Saxo Bank în 28 de limbi și oferim platforme superioare, instrumente și servicii pentru a face acest lucru. Dar nu ne vom odihni pe lauri: există noi frontiere pe care dorim să le depășim, modele de afaceri vechi care trebuie contestate și trebuie să spunem tuturor ceea ce oferim și de ce este relevant pentru toți investitorii și comercianții.

Astăzi, cei peste 1.500 de angajați Saxo merg la lucru în fiecare zi, pentru a se asigura că toți investitorii și comercianții beneficiază de cel mai amplu acces la piețele globale de capital prin cele mai bune produse, platforme, prețuri și servicii.

Asta numim experienta Saxo.Comentariile sunt inchise.

Economic - Apr 4, 2024 11:28 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”

Mai multe în secţiunea Economic


Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment


Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport