Economic - Scris de , Wednesday, 25 July 2018 10:53 - 0 comentarii

Saxo Bank: Amazon, cea mai tranzacționată acțiune în trimestrul al II-lea 2018!

Pe o piață dominată de tensiuni comerciale și instabilitate politică, gigantul american al comerțului electronic – Amazon – are cea mai tranzacționată acțiune pe platformele SaxoTraderGO and SaxoTraderPRO.

Peter Garnry, Head of Equity Strategy la Saxo Bank, comentează 3 cele mai tranzacționate acțiuni (măsurate ca Volum Net Tranzacționat – VNT) și 3 cele mai tranzacționate acțiuni short (pe baza numărului de clienți care au tranzacționat astfel).

Cele mai tranzacționate acțiuni: Amazon, campioană, iar Facebook revine în forță

Cele mai tranzacționate acțiuni la Saxo rămân cele din domeniul tehnologiei, datorită prețului atractiv, performanței și a brandurilor de răsunet. Ce s-a schimbat față de anii trecuți e că topul începe să fie dominat de acțiuni ale companiilor chinezești, odată ce investitorii recunosc oportunitățile de creștere ale tehnologiei chinezești.

Amazon: gigantul e-commerce și de infrastructură și servicii cloud continuă să impresioneze investitorii; clienții Saxo Bank au cumpărat masiv acțiuni și au contribuit la povestea de creștere. Amazon livrează rezultatele așteptate în fiecare trimestru. E de așteptat ca veniturile totale pe anul fiscal 2017, ce se vor anunța curând, să depășească 200 miliarde de dolari.

Alibaba: magazinul virtual cu cea mai rapidă creștere de glob și jucătorul dominant în această industrie dificilă face tot mai grea ”rezistența” investitorilor de a cumpăra această acțiune. De altfel, pentru Saxo Bank, aceasta a fost a 2-a cea mai tranzacționată acțiune a trimestrului. Performanța bună a prețului și atenția media din piețele dezvoltate acordată companiilor tech din China au făcut ca investitorii să capete un apetit crescut pentru această acțiune.

Facebook: după scandalul Cambridge Analytica, investitorii au revenit la Facebook, mai ales că amenințarea cu sancțiuni de reglementare s-a disipat. Prețul acțiunii a crescut la noi vârfuri, susținând o activitate intensă din partea investitorilor.

Top 3 acțiuni tranzacționate short

În general, investitorii dețin poziții short semnificative în companii tech cunoscute, în ceea ce pare un pariu agregat – o măsură de prevedere față de ceea ce unii specialiști numesc ”acțiuni bubble”, pentru că au profituri premium.

Tesla: cea mai tranzacționată acțiune short de către investitorii care folosesc platformele Saxo Bank, mai ales din cauza dificultăților pe care le are compania în a livra la timp exemplarele Tesla Model 3 promise clienților. Tesla a divizat deopotrivă investitorii și analiștii: rezultatele pe Q2 sunt cruciale, cu atât mai mult cu cât piața a ajuns la capătul răbdării în ceea ce privește livrarea autoturismelor Model 3. Totuși, încrederea în Elon Musk e destul de mare, ceea ce a făcut dificilă obținerea unui profit imediat pe speculații short pe această acțiune.

Facebook: acțiunea acestei companii e și în acest top, speculațiile fiind determinate de scandalul Cambridge Analytica. Dar, și aici, investitorii au navigat în ape destul de dificile, pentru că Facebook a continuat să aibă o creștere robustă, iar monetizarea Instagram și Messenger/WhatsApp abia a început.

Apple: cu zvonurile referitoare la lipsa de cerere pentru iPhone X, acțiunea companiei a fost volatilă în ultima vreme. Mai mult, o anumită saturație pe piața telefoanelor mobile a făcut ca investitorii să tranzacționeze short, pariind că Apple va avea profituri mai mici. Veniturile Apple continuă să crească, iar profitul operațional e susținut de vânzările solide pe conținut digital.

Cele mai tranzacționate acțiuni pe diverse piețe

Europa Centrală și de Est:

Facebook Inc.

Apple Inc.

Amazon.com Inc.

Franța:

Amazon.com Inc.

Apple Inc.

Intesa SanPaolo SpA

Italia:

Amazon.com Inc.

Apple Inc.

Atlantia SpA

Elveția:

Amazon.com Inc.

Alibaba Group Holding Ltd

Facebook Inc.

Orientul Mijlociu și Africa:

NVidia Corp.

Amazon.com Inc.

Alibaba Group Holding Ltd

Asia-Pacific:

Micron Technology Inc.

Alibaba Group Holding Ltd

Amazon.com Inc.



Comentariile sunt inchise.

Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber


Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic