Economic - Scris de , Wednesday, 25 July 2018 10:53 - 0 comentarii

Saxo Bank: Amazon, cea mai tranzacționată acțiune în trimestrul al II-lea 2018!

Pe o piață dominată de tensiuni comerciale și instabilitate politică, gigantul american al comerțului electronic – Amazon – are cea mai tranzacționată acțiune pe platformele SaxoTraderGO and SaxoTraderPRO.

Peter Garnry, Head of Equity Strategy la Saxo Bank, comentează 3 cele mai tranzacționate acțiuni (măsurate ca Volum Net Tranzacționat – VNT) și 3 cele mai tranzacționate acțiuni short (pe baza numărului de clienți care au tranzacționat astfel).

Cele mai tranzacționate acțiuni: Amazon, campioană, iar Facebook revine în forță

Cele mai tranzacționate acțiuni la Saxo rămân cele din domeniul tehnologiei, datorită prețului atractiv, performanței și a brandurilor de răsunet. Ce s-a schimbat față de anii trecuți e că topul începe să fie dominat de acțiuni ale companiilor chinezești, odată ce investitorii recunosc oportunitățile de creștere ale tehnologiei chinezești.

Amazon: gigantul e-commerce și de infrastructură și servicii cloud continuă să impresioneze investitorii; clienții Saxo Bank au cumpărat masiv acțiuni și au contribuit la povestea de creștere. Amazon livrează rezultatele așteptate în fiecare trimestru. E de așteptat ca veniturile totale pe anul fiscal 2017, ce se vor anunța curând, să depășească 200 miliarde de dolari.

Alibaba: magazinul virtual cu cea mai rapidă creștere de glob și jucătorul dominant în această industrie dificilă face tot mai grea ”rezistența” investitorilor de a cumpăra această acțiune. De altfel, pentru Saxo Bank, aceasta a fost a 2-a cea mai tranzacționată acțiune a trimestrului. Performanța bună a prețului și atenția media din piețele dezvoltate acordată companiilor tech din China au făcut ca investitorii să capete un apetit crescut pentru această acțiune.

Facebook: după scandalul Cambridge Analytica, investitorii au revenit la Facebook, mai ales că amenințarea cu sancțiuni de reglementare s-a disipat. Prețul acțiunii a crescut la noi vârfuri, susținând o activitate intensă din partea investitorilor.

Top 3 acțiuni tranzacționate short

În general, investitorii dețin poziții short semnificative în companii tech cunoscute, în ceea ce pare un pariu agregat – o măsură de prevedere față de ceea ce unii specialiști numesc ”acțiuni bubble”, pentru că au profituri premium.

Tesla: cea mai tranzacționată acțiune short de către investitorii care folosesc platformele Saxo Bank, mai ales din cauza dificultăților pe care le are compania în a livra la timp exemplarele Tesla Model 3 promise clienților. Tesla a divizat deopotrivă investitorii și analiștii: rezultatele pe Q2 sunt cruciale, cu atât mai mult cu cât piața a ajuns la capătul răbdării în ceea ce privește livrarea autoturismelor Model 3. Totuși, încrederea în Elon Musk e destul de mare, ceea ce a făcut dificilă obținerea unui profit imediat pe speculații short pe această acțiune.

Facebook: acțiunea acestei companii e și în acest top, speculațiile fiind determinate de scandalul Cambridge Analytica. Dar, și aici, investitorii au navigat în ape destul de dificile, pentru că Facebook a continuat să aibă o creștere robustă, iar monetizarea Instagram și Messenger/WhatsApp abia a început.

Apple: cu zvonurile referitoare la lipsa de cerere pentru iPhone X, acțiunea companiei a fost volatilă în ultima vreme. Mai mult, o anumită saturație pe piața telefoanelor mobile a făcut ca investitorii să tranzacționeze short, pariind că Apple va avea profituri mai mici. Veniturile Apple continuă să crească, iar profitul operațional e susținut de vânzările solide pe conținut digital.

Cele mai tranzacționate acțiuni pe diverse piețe

Europa Centrală și de Est:

Facebook Inc.

Apple Inc.

Amazon.com Inc.

Franța:

Amazon.com Inc.

Apple Inc.

Intesa SanPaolo SpA

Italia:

Amazon.com Inc.

Apple Inc.

Atlantia SpA

Elveția:

Amazon.com Inc.

Alibaba Group Holding Ltd

Facebook Inc.

Orientul Mijlociu și Africa:

NVidia Corp.

Amazon.com Inc.

Alibaba Group Holding Ltd

Asia-Pacific:

Micron Technology Inc.

Alibaba Group Holding Ltd

Amazon.com Inc.Comentariile sunt inchise.

Ultima oră - Jan 19, 2024 9:28 - 0 comentarii

Unitatea de bord a Eurowag oferă acum servicii europene de taxare electronică în Spania și Portugalia

Mai multe în secţiunea Ultima oră


Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel


Sănătate - Sep 22, 2023 11:07 - 0 comentarii

Expert de renume în oftalmologia pediatrică: de ce controlul vederii este esențial în primul an de viață și cum au crescut cazurile de strabism ce necesită operație, la copii, din cauza expunerii la ecrane

Mai multe în secţiunea Sănătate