Auto - Scris de , Tuesday, 31 January 2023 10:09 - 0 comentarii

De ce e bine să cumperi iarna o mașină?

Lunile de iarnă sunt, în general, perioada anului în care cererea de mașini second hand scade și, de asemenea, fluctuează pe tot parcursul iernii, în funcție de vreme. “În fiecare an vedem că, atunci când vine zăpada, vânzările de mașini second hand scad semnificativ. Când zăpada se topește, vânzările revin la niveluri medii de iarnă”, spune Martin Pajer, directorul Cebia, companie care îi ajută pe oameni să verifice istoricul mașinilor uzate pentru a-i proteja de fraude. Oamenii sunt adesea reticenți să cumpere o mașină pe vreme rece și așteaptă vreme mai bună. Cu toate acestea, iarna este cel mai bun moment pentru a cumpăra o mașină la mâna a doua. Nu numai că multe defecțiuni pot fi detectate fără ajutorul unui expert datorită temperaturilor scăzute de afară, dar și mașina s-ar putea să fie mai ieftină. Dar, bineînțeles, este important să cumpărați doar o mașină cu istoric verificat, care nu să nu vă surprindă mai târziu cu un kilometraj dat înapoi sau cu accidente sau deteriorări produse în trecut.

Iată 10 motive pentru care este mai bine să nu așteptați până în primăvară și să căutați acum o mașină uzată:

1. Puteți obține o mașină mai ieftină în ianuarie și februarie

Când intrăm în noul an – practic de la o zi la alta – o mașină devine cu un an mai veche pe hârtie, dar fiecare an are un impact asupra prețului său. Iarna, există și posibilitatea de a negocia o reducere (mai mare) din cauza cererii mai mici de mașini second hand. Probabilitatea ca mai mulți clienți să fie interesați de aceeași mașină este semnificativ mai mică, iar dealerii sunt în general mai deschiși să acorde reduceri. Nu există o perioadă a anului în care să poată cumpăra o mașină mai ieftină decât în ianuarie sau februarie. Dacă doriți să cumpărați o mașină decapotabilă sau sport, acest lucru este și mai recomandat. În schimb, mașinile devin de obicei puțin mai scumpe primăvara.

2. Puteți verifica starea bateriei și a demarorului la temperaturi scăzute

În general, este mai dificil să porniți mașina la temperaturi de îngheț, deoarece bateria începe să se descarce sau să scadă tensiunea. Prin urmare, lunile de iarnă sunt cel mai bun moment pentru a detecta starea slabă a bateriei sau a demarorului.

3. Pentru motoarele diesel, puteți verifica funcționalitatea aprinderii

Într-o mașină diesel care are mai mult de 5 ani, funcția de aprindere a motorului se deteriorează treptat și pe vreme fruguroasă puteți detecta cât de mult este redusă această funcție. La mașinile mai vechi, s-ar putea chiar să descoperiți că anumite componente de aprindere trebuie înlocuite.

4. În timpul iernii, un test drive vă poate ajuta să detectați funcționarea defectuoasă a ABS

Condițiile reduse de condus în lunile de iarnă facilitează verificarea pe drumurile înghețate dacă sistemul ABS funcționează așa cum trebuie și că frânarea automată intermitentă care protejează împotriva derapajului se produce efectiv. Sistemul ABS poate fi esențial pentru conducerea și siguranța pasagerilor, nu numai iarna pe suprafețe alunecoase, ci și vara pe drumuri ude.

5. Iarna, deteriorarea caroseriei este mai pronunțată

Datorită temperaturilor scăzute, uzura părților individuale ale caroseriei, de exemplu, dacă o piesă scârțâie din cauza uzurii, devine mai evidentă iarna.

6. Pentru mașinile cu tracțiune integrală, puteți verifica mai bine calitatea sistemului de tracțiune integrală iarna

În condiții meteorologice nefavorabile, unele mașini cuplează automat tracțiunea integrală. Deci, atunci când conduceți pe zăpadă sau pe drumuri înghețate, este mai probabil să știți dacă unitatea funcționează așa cum ar trebui sau dacă o roată alunecă.

7. Iarna, este mai ușor să verificați vizual motorul pentru fum

Fumul negru de la evacuare nu este de bun augur. Ar putea exista o serie de motive pentru care din mașina dvs. iese fum negru sau gri, cum ar fi un raport de combustie prost în timpul arderii. Ar putea indica, de asemenea, o defecțiune a senzorului lambda, care determină modul în care ar trebui să funcționeze convertorul catalitic, care absoarbe particulele dăunătoare care sunt produse atunci când combustibilul este ars în motor.

8. Electronica vehiculului dezvăluie adesea defecte ascunse iarna

Funcțiile de închidere centralizată, funcționarea geamurilor și a ștergătoarelor. La temperaturi de îngheț, este mai probabil să știți dacă componentele mecanice sau electronice se defectează.

9. Cutia de viteze poate dezvălui și iarna defecte pe care le ascunde vara

Când începe înghețul și mașina începe să zvâcnească când ambreiajul este eliberat lin, este dovada că transmisia și ambreiajul nu funcționează corect. De asemenea, puteți spune că e o cutie de viteze proastă iarna prin din cauza faptului că este mai greu de schimbat vitezele.

10. Frigul sau o dezghețare bruscă a interiorului mașinii pot dezvălui mici crăpături în geam

Diferențele de temperatură pot face ca fisurile să devină mai mari și, prin urmare, mai ușor de detectat. În plus, iarna puteți verifica și modul în care funcționează sistemul de încălzire al mașinii.

La ce să fii atent când alegi o mașină uzată iarna!

Este mai ușor să ascunzi defectele sistemului de răcire a motorului sau de aer condiționat iarna. Defecte minore ale caroseriei sunt mai ușor de observat pe un vehicul curat, care poate fi, de asemenea, murdar sau acoperit de gheață sau zăpadă atunci când este vândut iarna.



Comentariile sunt inchise.

Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Auto - Feb 14, 2024 11:40 - 0 comentarii

Carburantul HVO100: pentru prima dată la stațiile de alimentare Eurowag!

Mai multe în secţiunea Auto


Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic