Economic - Scris de , Wednesday, 13 October 2010 19:13 - 0 comentarii

Google investeşte… energic


Compania americană va investi în reţele de transport a energiei electrice generate de mai multe parcuri eoliene din largul coastei de Est a SUA, care vor aproviziona aproape 2 milioane de case amercane din trei state, scrie Bloomberg.

Grupul IT va cumpăra 37,5% din proiect, a anunţat directorul departamentului de energie regenerabilă, Rick Needham, pe blogul Google. Costurile totale sunt estimate la 5 miliarde de dolari, iar Google va investi, iniţial, 200 de miloane de dolari, potrivit reţelei electrice Trans-Elect Development, care coordonează proiectul. Good Energies, o companie de investiţii în energie regenerabilă, a cumpărat şi ea 37,5% din acţiuni, însă procentele celor două firme s-ar putea diminua, în cazul atragerii de noi parteneri.

Reţeaua electrică va avea o lungime de 350 de mile (563 km), ar putea deveni funcţională în 2016 şi, conform unui analist al Bloomberg, “va ajuta la dezvoltarea energiei regenerabile în SUA”.

foto: Mediafax Foto/AFP



Comentariile sunt inchise.

Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Ultima oră - Apr 25, 2024 11:16 - 0 comentarii

Portofoliul dumneavoastră de investiții poate face față noilor provocări geopolitice?

Mai multe în secţiunea Ultima oră


Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar