Tehnologie şi ştiinţă - Scris de , Tuesday, 12 October 2010 16:37 - 0 comentarii

Aţi auzit de Shweeb? E un fel de ciclism urban la… înălţime!

În anii ’90, Geoffrey Barnett, profesor în Japonia, se plângea apropiaţilor că nu prea mai poate merge cu bicicleta prin aglomeraţiile urbane nipone din cauza poluării şi a traficului, transmite CNN. Nu a durat mult şi au început să se plângă şi studenţii săi. Din aceste nemulţumiri s-a născut Shweeb: o capsulă care se deplasează prin pedalare pe o şină suspendată, ca într-o sau pe o bicicletă obişnuită.

Proiectul sună şi arată atât de bine, încât compania Google a decis să finanţeze cercetarea din proiect cu 1 milion de dolari. Inventatorii au construit deja o instalaţie pilot într-un parc din Noua Zeelandă: succesul e imens, se stă la coadă pentru a o testa, iar “cicliştii” au posibilitatea să se întreacă unii cu alţii.

Barnett îşi imaginează o structură “ideală” în care oraşele vor fi împânzite cu reţele Shweeb, călătorii având posibilitatea de a ajunge la orice destinaţie.

Fotografii şi clipuri puteţi vedea pe site-ul companiei Shweeb.Comentariile sunt inchise.

Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Ultima oră - Sep 14, 2022 10:07 - 0 comentarii

Un nou jucător pe piață: Cebia verifică istoricul mașinilor rulate

Mai multe în secţiunea Ultima oră


Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social