Politic - Scris de , Tuesday, 12 October 2010 8:35 - 0 comentarii

Franţa “bate” România şi la greve!

Hexagonul se pregăteşte astăzi pentru al treilea val de proteste naţionale într-o singură lună, tranmsite  BBC. De această dată, nemulţumirile sunt declanşate de intenţia guvernului de la Paris de a creşte vârsta minimă de pensionare de la 60 la 62 de ani, iar pensionarea din serviciul public să se facă nu mai devreme de 67 de ani.

Ca de obicei, vor fi afectate transporturile publice. Aviaţia civilă, de exemplu, va zbura numai la jumătate din capacitate, atât la cursele care intră, cât şi la cele care ies din Franţa. Ceilalţi reprezentanţi ai transporturilor publice şi ai industriei energetice deliberau un posibil “protest deschis”, adică o grevă pe termen nelimitat. La sfarsitul acţiunii de azi, membrii sindicali vor putea vota pe această chestiune.

Numai unul din trei trenuri de mare viteză (TGV) circulă azi în Franţa, metroul parizian este blocat încă de aseară, iar protestul ar putea căpăta amploare prin participarea profesorilor, angajaţilor poştei şi camionagiilor.

“Este ultima şansă să determinăm guvernul să renunţe la aceste măsuri”, spune Francois Chereque, liderul Confederaţiei Democratice Franceze a Muncii.Comentariile sunt inchise.

Ultima oră - Aug 15, 2021 23:17 - 0 comentarii

Redeschiderea economiilor și China aduc moderația în tranzacționarea acțiunilor din industria de gaming

Mai multe în secţiunea Ultima oră


Tehnologie şi ştiinţă - Mar 14, 2018 14:27 - 0 comentarii

Parteneriatele și colaborarea deschid calea către experiențe mai bune ale clienților

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Economic - Feb 28, 2022 10:35 - 0 comentarii

Mărfurile reacționează la invazia rusă

Mai multe în secţiunea Economic