Ultima oră - Scris de , Thursday, 14 October 2010 11:18 - 0 comentarii

Angajaţii Finanţelor ies în stradă în toată ţara. Negocierile se reiau azi

Angajaţii Ministerului de Finanţe au ieşit astăzi în stradă în 15 judeţe după ce au eşuat negocierile cu ministrul Gheorghe Ialomiţianu, negocieri în care cereau ajustarea salariilor. În Bucureşti sunt strânse 350 de persoane în faţa ministerului, iar mulţi dintre angajaţi au rămas peste noapte în clădire, transmite Realitatea TV.

Cauza protestelor este reducerea dramatică a salariilor: venituri de câteva mii de lei s-au transformat în retribuţii de câteva sute de lei, prind tăierea “stimulentelor”, o metodă de salarizare specifică Ministerului de Finanţe. În luna august, salariile de bază au fost reduse cu 25%; odată cu eliminarea stimulentelor, unele venituri au scăzut şi cu 80%.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică preluat de Realitatea TV, bugetarii au salariile cele mai bune din sistemul de stat: media salariului net este de peste 1600 de lei, faţă de 1000 de lei în învăţământ, de exemplu.

Protestatarii au declarat că nu vor reîncepe lucrul până nu li se va rezolva problema salarială. Negocierile vor fi reluate astăzi, transmite Mediafax.

foto: Mediafax FotoComentariile sunt inchise.

Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment


Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social