Economic - Scris de , Tuesday, 19 October 2010 19:00 - 0 comentarii

România în topul dinamicii IT

Şapte firme au ajutat la plasarea Romậnia pe locul patru în topul realizat de Deloitte care reuneşte cele mai dinamice 50 de companii de tehnologie din Europa Centrală., potrivit Mediafax. În regiune, deasupra Romậniei s-au situat Polonia, Ungaria şi Cehia.

Companiile finaliste din Romậnia sunt TeamNet International (locul doi în top), cu o rată de creştere de 3.120%, Transilvania Software, locul 13, Crys Computers, locul 18. Urmează  Fortech, pe locul 19, Lasting Software, pe locul 23, The Red Point, pe 26 şi Advantage Software Factory, pe  41, potrivit Deloitte.

Nivelul de reprezentantivitate al Romậniei în cadrul Deloitte Central Europe Technology Fast 50 este, în prezent, de 14%. Adică mai mult decật dublu faţă de 2008 (6%),  cậnd ţara noastră s-a alăturat topului.

Finaliştii din clasamentul regional vor fi automat nominalizaţi în competiţia Technology Fast 500 EMEA, care include companii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Pentru a putea intra în top Fast 50, companiile trebuie să îndeplinească o serie de condiţii. Printre acestea, se numără şi utilizarea un procent substanţial din venituri pentru cercetare şi dezvoltare de tehnologie. In plus, firmele trebuie să fi raportat venituri anuale de minim 50.000 de euro, în ultimii cinci ani şi să aibă sediul în Europa Centrală. Ca o ultimă cerinţă, dar la fel de importantă: companiile trebuie să nu fie controlate de un investitor strategic.

Clasamentul realizat anul acesta ia în calcul rata de creştere a veniturilor în intervalul 2005-2009.

Deloitte Central Europe Technology Fast 50 realizează topuri ale celor mai dinamice companii de tehnologie din Cehia, Ungaria, Letonia, Estonia, Polonia, Slovacia, Bulgaria, România, Serbia, Croaţia, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina şi Lituania.Comentariile sunt inchise.

Sănătate - Oct 22, 2021 10:43 - 0 comentarii

Chirurgia modernă pentru cancerele ginecologice: incizii invizibile, recuperare rapidă, riscuri reduse

Mai multe în secţiunea Sănătate


Divertisment - Jul 20, 2019 12:55 - 0 comentarii

Serviciile Film1 vor fi preluate de SPI International atât pe canalele analog, cât și în digital

Mai multe în secţiunea Divertisment


Timp liber - Jun 7, 2019 12:26 - 0 comentarii

Jean-Christophe Rufin, dublu câștigător al Premiului Goncourt, vine în România!

Mai multe în secţiunea Timp liber