Economic - Scris de , Thursday, 27 September 2018 10:29 - 0 comentarii

Radarul de risc G20 al Saxo

de Christopher Dembik, director analiză macro/ Saxo Bank

Rezumat: Radarul de risc G20 al Saxo identifică potențialele evenimente politice cu risc în țările din G20 ce ar putea avea un impact asupra pieței. Acesta este actualizat în mod regulat cu cele mai noi date.
Brexit: Acesta este cu siguranță cel mai subevaluat risc politic din lunile ce urmează. În opinia noastră, șansele nereușitei obținerii unui acord cu Uniunea Europeană sunt sub 50%, dar admitem că am putea greși și că negocierile pot eșua în orice moment, mai ales din cauza atitudinii dure a europenilor. Următoarea provocare politică a prim-ministrului May este de a-și uni partidul pentru a-i susține planul pentru Brexit la Conferința Partidului Conservator, în perioada 30 septembrie – 3 octombrie. Primul ministru va susține cel mai important discurs în ultima zi a evenimentului, ceea ce spune ceva despre cât de departe vrea să ajungă.

Noi încă credem că va exista un acord de retragere și o înțelegere legată de tranziție pentru ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie 2019. Cu toate acestea, este probabil ca declarația politică asupra relației viitoare cu UE să fie vagă datorită numeroaselor întrebări fără răspuns asupra comerțului și graniței cu Irlanda de Nord. Perioada de tranziție va duce la tensiuni politice mai mari între Londra și alte guverne europene cu privire la Irlanda de Nord și un acord pe termen lung.

Discuții despre bugetul Italiei pe 2019: Indicatorii cei mai importanți și datele recente precum PMI și estimările de afaceri confirmă scenariul stagnării creșterii la scară mare în T3. În opinia noastră, acest lucru va complica serios ecuația bugetului în T4. Lipsa unui mesaj coerent din partea guvernului cu privire la bugetul său viitor, alături de scăderea economică, va duce cu siguranță la o volatilitate crescută în următoarele două luni, mai ales atunci când Comisia UE își va comunica părerea despre buget pe 30 noiembrie. Acestea fiind zise, riscul unei „toamne fierbinți” în Italia este limitat, după părerea noastră. În viitorul imediat, guvernul Italiei are tot interesul să-și respecte angajamentele legate de buget deoarece va avea nevoie de condiții de piață foarte favorabile pentru a face față refinanțării de 300 de miliarde de euro din 2019.

Războiul comercial SUA-China: Zgomotul produs de războiul comercial este un risc supraestimat. Pe măsură ce era relaxării globale se îndreaptă spre sfârșit, atenția investitorilor ar trebui să fie pe dolarul american și pe fluxurile financiare și nu atât de mult pe războiul comercial. Începând de astăzi, economia globală a trecut prin 14% mai multe denaturări comerciale impuse anul acesta decât în 2016 (care a fost vârful anterior de denaturări implementate de la începutul anului fiscal până la data respectivă). În același timp, conform Global Trade Alert, economia globală a avut parte de o liberalizare cu 22% mai mare anul acesta. Luând în considerare aceste date, se pare că războiul comercial condus de SUA este mai degrabă un risc pe termen scurt pentru creștere și piețe, dar până acum nu a putut perturba creșterea globală.Comentariile sunt inchise.

Economic - Apr 4, 2024 11:28 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”

Mai multe în secţiunea Economic


Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber


Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate