Economic - Scris de Newzilla, Thursday, 29 July 2021 9:25 - 0 comentarii
Viziune și realități în logistică și transporturi
La prima vedere, ar părea că industria transporturilor și logisticii nu a fost supusă unor schimbări atât de dinamice precum alte sectoare mai avansate. Cei mai mulți dintre noi conduc autoturisme cu motor cu combustie, zboară cu avioane vechi de zeci de ani, iar căile ferate nu îndeplinesc cerințele secolului al XXI-lea. Să nu mai vorbim despre calitatea și amploarea redusă a infrastructurii de autostrăzi.
Este însă situația generală atât de gravă? Cu siguranță nu. A început să se schimbe și ceea ce s-a întâmplat în afară de ceea ce vedem poate deveni în curând o realitate cotidiană. Schimbările au fost determinate de companii vizionare și inovatoare, precum și de guvernele care gândesc progresiv în unele țări dezvoltate.
Călătoria către 4.0
Nu întâmplător vorbim nu numai despre a patra revoluție industrială, adică despre conceptul Industrie 4.0, ci și despre Transport 4.0 și Logistică 4.0. De exemplu, am văzut adoptarea tot mai largă a automatizării în depozitare și, în multe cazuri, roboții aduc eficiență. Platformele software avansate ajută la optimizarea rutelor și a încărcăturii în transportul de mărfuri, folosind adesea inteligența artificială.
Unul dintre obiective este de a reduce kilometrajul camionului și de a ne asigura că nu transportă „aer” în zona de marfă. Transportul rutier și feroviar utilizează camere, senzori și alte dispozitive pentru a monitoriza și urmări un lot de la expedierea de la centrul de distribuție până la livrarea către client, indiferent dacă este o persoană sau o afacere. Acești senzori contribuie la asigurarea unei manipulări adecvate, la menținerea unui lanț controlat de temperatură, la prevenirea impactului mecanic sau a deteriorării cauzate de umiditatea excesivă.
Startul vehiculelor autonome?
Autovehiculele sau vehiculele autonome au fost un subiect fierbinte în ultima vreme atât în dezbaterea publică, cât și în mass-media. Vom fi… „conduși” de mașini și autobuze fără șofer? Este posibil sau chiar probabil, deși rămân multe probleme și provocări de rezolvat – nu atât legate de tehnologie (tehnologiile necesare există deja), cât și juridice și etice. Acestea includ, de exemplu, răspunderea în caz de accident. Vehiculele noi fabricate de producătorii auto de top sunt deja echipate cu anumite tehnologii autonome care ajută șoferul, facilitând conducerea și îmbunătățind siguranța rutieră.
Una dintre viziunile inspiraționale pentru transportul rutier de mărfuri este așa-numita „plutonare”. Convoaiele de camioane cuplate digital (posibil electrice) pot da întregii industrii logistice un impuls major. Și aceasta nu este o viziune pentru un viitor îndepărtat – unele companii germane au testat deja cu succes plutonul pe autostrăzile din țara lor. „Viitorul mobilității este automatizat și conectat. Același lucru este valabil și pentru logistică. De aceea susținem pe deplin adoptarea tehnologiilor, cum ar fi plutonul, în operațiunile de zi cu zi. Vrem să facem procesele mai sigure, mai eficiente și mai ecologice”, spune Andreas Scheuer, ministrul german al transporturilor și infrastructurii digitale.
Concentrați-vă pe idei inovatoare
Atât furnizorii, cât și utilizatorii de servicii de transport și logistică ar trebui să fie deschiși la schimbări privind tehnologia, procesele și forța de muncă umană. Nu toată lumea trebuie să fie un vizionar de tip Elon Musk, dar o anumită deschidere și un efort de inovare sunt realizabile și vor aduce beneficii. Ținerea pasului cu ultimele evoluții în domeniul logisticii nu mai reprezintă un avantaj competitiv major, ci un lucru obligatoriu.
Autor: Marc Trollet, Managing Director BU Telematics, Eurowag
Despre EUROWAG
Cu o istorie de 25 de ani de inovație, EUROWAG este furnizorul de soluții integrate de mobilitate cu dezvoltarea cea mai rapidă din Europa. Obiectivul EUROWAG este de a simplifica viața operatorilor de transport rutier comercial și de a le oferi soluții accesibile pentru nevoile lor de afaceri. Indiferent dacă este vorba de carburant, plăți de taxe, rambursarea impozitelor, gestionarea flotei, servicii financiare sau sfaturi simple – suntem aici pentru a ajuta clienții noștri să deplaseze cu succes 350.000 de vehicule în Europa, Asia și Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informații, vizitați: www.eurowag.com.
- Cum au modelat alegerile din SUA performanța pieței în istoria modernă
- Cum să acționezi în condiții dificile de piață: sfaturi de la Saxo Bank
- Furtuna perfectă lovește piața: ce urmează
- Surpriză în clasamentul celor mai vândute mașini electrice online în România!
- Impactul TollRO asupra companiilor de logistică: o analiză Eurowag
- Eurowag lansează o rețea selectivă: „Eurowag Prime Network”, 70 de stații de alimentare cu carburanți situate pe coridoarele centrale de transport din Europa
- Portofoliul dumneavoastră de investiții poate face față noilor provocări geopolitice?
- Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”
- Taxa europeană, deja în Slovacia
- Femeile și investițiile: avem nevoie de o demistificare, pentru șanse mai mari pentru femei
- Saxo Bank anunță rezultatele pe 2023
Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii
5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate
Mai multe în secţiunea Sănătate
- Expert de renume în oftalmologia pediatrică: de ce controlul vederii este esențial în primul an de viață și cum au crescut cazurile de strabism ce necesită operație, la copii, din cauza expunerii la ecrane
- Prof. Dr. Harzem Ozger: cum tratează în cadrul ACIBADEM tumorile osoase și de țesuturi moi
- O operație demnă de istoria medicinei salvează un băiețel cu o tumoră gigant la ACIBADEM
- Acibadem examinează și tratează tumorile cu o nouă radioterapie ghidată prin RMN
- Ce soluții există pentru cancerul de prostată descoperit în stadiu avansat
Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii
5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!
Mai multe în secţiunea Timp liber
- Jean-Christophe Rufin, dublu câștigător al Premiului Goncourt, vine în România!
- Dragostea, în… campanie! Un tânăr din Orientul Mijlociu își caută jumătatea în România printr-o campanie inedită de PR
- Fiica lui Sting, la Bucureşti
- Festival online de film cu acces gratuit
- Benzi desenate la Bucureşti
Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii
Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine
Mai multe în secţiunea Social
- Studenţii la medicină: România, au revoir!
- Cora face angajări!
- Sindicaliștii pichetează Guvernul și Ministerul Economiei
- Posibilă grevă la metrou
- Profesorii pleacă de la ore şi cer demisia lui Funeriu