Economic - Scris de , Thursday, 26 April 2018 11:34 - 0 comentarii

Saxo Bank și Microsoft devin parteneri pentru a modela viitorul serviciilor cloud în industria financiară

Saxo Bank are ca obiectiv rularea întregii sale platforme în Microsoft cloud, oferind astfel un mediu agil și extrem de sigur pentru ca Banca să-și accelereze călătoria digitală și să democratizeze serviciile financiare.

Microsoft și Saxo Bank anunță un parteneriat strategic cu scopul de a rula întregul lot tehnologic al Saxo Bank în Microsoft Cloud.

Serviciile financiare se află într-un punct critic al transformării. Acesta este cheia pentru ca organizațiile financiare să adune date și servicii cloud ca active strategice, să treacă de la o privire în retrospectivă la una în viitor, ce se bazează îndeaproape pe securitate, confidențialitate și respectarea regulamentelor. Prin acest parteneriat, Saxo Bank își dorește să se afle în prima linie a soluțiilor pe bază de cloud în industria financiară.

Saxo Bank este un specialist fintech de top cu expertiză în tranzacționarea multi-active și investiții, oferind servicii clienților din peste 170 de țări cu acces la investiții în piețele globale de capital, companie cu sediul la Copenhaga, Danemarca. Saxo Bank furnizează servicii bancare (“Banking-as-a-service”), permițând altor bănci și brokeri să valorifice tehnologia Saxo Bank și accesul la piețele globale de capital. Prognozând că numărul și amploarea parteneriatelor va crește semnificativ, Saxo Bank a decis să valorifice Microsoft Cloud pentru a asigura scalabilitate, flexibilitate și securitate în infrastructura digitală.

“Viitorul serviciilor financiare este bazat în cloud, iar prin parteneriatul cu Microsoft luăm parte la modelarea acestui viitor. Saxo Bank este companie fintech cu mult înainte ca termenul să se fi inventat, așadar este un pas natural pentru noi să fim pionieri în domeniul soluțiilor pe bază de cloud pentru servicii financiare. Prin folosirea Microsoft Cloud, putem aloca mai mult timp dezvoltării tehnologiei și mai puțin timp aplicării acesteia, ceea ce ne permite să fim în continuare în avangarda digitalizării concentrate pe client și să ne susținem planurile ambițioase de creștere”, a spus Kim Fournais, fondator și CEO, Saxo Bank.

O platformă de încredere este temelia pentru rularea serviciilor financiare în cloud, iar organizațiile precum Saxo Bank, care se dezvoltă continuu pentru a rămâne în avangarda tehnologiei, vor deveni lideri digitali ai viitorului și-și vor menține avantajul competitiv.

“Suntem bucuroși să ajutăm Saxo Bank în modelarea viitorului tranzacționării și investițiilor în platforma noastră cloud. Saxo Bank se află în prima linie fintech, iar parteneriatul nostru va permite organizațiilor de servicii financiare să colecteze date în siguranță pentru a-și servi mai bine clienții”, a spus Judson Althoff, vicepreședinte executiv, Worldwide Commercial Business, Microsoft.

“Suntem mândri să creăm noi perspective alături de Microsoft și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu principalele părți interesate precum autoritățile de reglementare pentru a ne asigura că soluțiile cloud evoluează și susțin standardele înalte de reglementare ce definesc industria financiară. În primă fază, am văzut oportunitățile în folosirea internetului și a soluțiilor digitale pentru a ne diferenția de ceilalți. Din momentul în care am lansat una dintre primele platforme de investiții online în 1998, am avut programe Microsoft, ca atare, cloud-ul Microsoft se potrivește în mod natural Saxo Bank”, a spus Kim Fournais, fondator și CEO Saxo Bank.

Astăzi, Saxo Bank susține peste 120 de parteneriate white label la nivel mondial. Prin tehnologia sa unică de tranzacționare și investiții, Saxo Bank facilitează accesul la peste 35 000 de instrumente financiare în clase de active multiple.Comentariile sunt inchise.

Auto - Jul 4, 2024 11:12 - 0 comentarii

Surpriză în clasamentul celor mai vândute mașini electrice online în România!

Mai multe în secţiunea Auto


Economic - Apr 4, 2024 11:28 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”

Mai multe în secţiunea Economic


Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel