Economic - Scris de , Monday, 5 August 2024 15:41 - 0 comentarii

Furtuna perfectă lovește piața: ce urmează

de Peter Garnry, șeful strategiei pe acțiuni, Saxo Bank

Vânzarea istorică a acțiunilor japoneze. Acțiunile japoneze au scăzut azi cu 12%, deoarece piețele financiare au fost lovite de o furtună perfectă. Creșterea surpriză a ratei dobânzii a Băncii Japoniei de săptămâna trecută, împreună cu un raport slab privind locurile de muncă din SUA, au declanșat reducerea riscurilor pe multe piețe.

Investitorii pe termen lung ar trebui să rămână calmi. Deși ultimele două sesiuni de tranzacționare au fost volatile și au înregistrat scăderi mari, este important să rămâneți calm. Investitorii pe termen lung nu ar trebui să reacționeze exagerat la volatilitatea recentă, ci în schimb să evalueze dacă portofoliul are nivelul potrivit de diversificare. În orice caz, vânzările recente vor crea o mulțime de oportunități interesante în acțiuni.

Recesiunea și cererea de inteligență artificială sunt preocupări esențiale. Temerile de recesiune revin după raportul de vineri privind locurile de muncă din SUA, iar investitorii obțin profit din acțiunile dinamice, cum ar fi acțiunile de tehnologie din SUA, inclusiv acțiunile legate de AI. Publicarea de mâine a câștigurilor de la Super Micro Computer va fi cheia pentru sentimentul în acțiunile AI.

Care este perspectiva dată acum evenimentul de astăzi?

Când indicele VIX (indicele fricii) ajunge la 38 de la 18 în doar două zile de tranzacționare, începe reducerea riscului și atunci când toată lumea vrea să iasă pe ușă în același timp, lucrurile se mișcă repede. Aceasta este ceea ce am văzut astăzi în acțiunile japoneze. Pe termen scurt, piețele vor fi foarte volatile și vor fi conduse mai mult tehnic decât bazat pe fundamente. Acesta este motivul pentru care investitorii pe termen lung ar trebui să evite să reacționeze prea mult astăzi. După cum a spus Warren Buffett, „piața de valori este un dispozitiv care transferă bani de la neliniștiți la cei cu răbdare”. Cea mai gravă greșeală pe care o poate face orice investitor astăzi este vânzarea drastică a pozițiilor.

Corecția acțiunilor din SUA este programată să atingă aproximativ 7% astăzi, de la vârful din iulie, pe baza futures pe acțiuni în pre-piață. Acesta este ceea ce se numește o retragere ușoară și ceva care se observă destul de des într-o piață bull mai lungă și un ciclu economic pozitiv. Dacă următoarea rundă de indicatori macro se înrăutățește, atunci scăderea s-ar putea extinde până la aproximativ 15%, ceea ce ar duce indicele S&P 500 la aproximativ 4.800. Nivelul de 5.000 din S&P 500 a fost locul în care piața a scăzut în aprilie și unde media mobilă de 200 de zile se află în prezent. O corecție de 15% este mai rară, dar de obicei este un punct de inflexiune important, deoarece fie recesiunea nu vine și acțiunile revin, fie recesiunea se apropie și corecția se extinde mai departe.



Comentariile sunt inchise.

Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii

Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor

Mai multe în secţiunea Internaţional


Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social


Auto - Jul 4, 2024 11:12 - 0 comentarii

Surpriză în clasamentul celor mai vândute mașini electrice online în România!

Mai multe în secţiunea Auto