Economic - Scris de , Thursday, 26 March 2020 11:37 - 0 comentarii

Analiză Saxo Bank: Frica este înlocuită de „stabilitate nervoasă”

de Steen Jakobsen

Chief Investment Officer, Saxo Bank

Rezumat: În ultimele 24 de ore s-au observat semne pozitive de stabilitate, iar lichiditatea a revenit pe piață. Cazurile de COVID19 trebuie să ajungă la un vârf pentru a avea un temei solid, dar deocamdată furtuna se domolește.

Ce s-a întâmplat?

În ultimele 36 de ore am văzut mai multe schimbări de politici  decât în toată cariera mea de peste 30 de ani de trader!

  • Germania a adoptat Emisiunea UE (Olanda încă se opune, se pare)
  • FED controlează curba randamentului prin proxy – asta înseamnă că FED va controla plafoanele ratelor (BCE și restul vor face același lucru atunci când apele se vor mai liniști)
  • Banii „din elicopter” reprezintă un zvon generalizat legat de proiectul estimat de lege din Congres de votat din moment în moment.

Ce a făcut piața?

  • Asia +8%
  • În piața americană cea mai importantă evoluție unică … DIN TOATE TIMPURILE! la momentul scrierii acestui articol: DOW e în creștere cu 2.000 de puncte, S&P +7.5%, DAX +10%
  • Marjele de creditare publicate pentru prima dată în acest ciclu – unul dintre semnele majore pe care le așteptam
  • Argintul + aurul s-au redresat – indicând o „reflație” / inflație / intervin stimulentele (în 2008/09 aurul + argintul au crescut >50% la momentul minimului…)

Dar… această situație e departe de a se fi terminat, însă azi am trecut de partea cu FRICA din această piață în scădere. Piața rămâne una în scădere. Gândiți-vă că e ca o Structură Elliot Wave  – E posibil ca tocmai să fi încheiat Valul 3 în scădere, apoi urmează al patrulea în creștere și în final al cincilea în scădere (eu numesc asta recesiune/ criză) în T3 și T4…

FED guvernele la nivel global s-au angajat la ajutoare/bani din elicopter pentru a opri potopul. Cum tranzacționăm de aici încolo depinde de modul în care mergem pe calea dificilă a asigurării ordinii, structurii și, în cele din urmă, a „dreptății” sociale. Termeni iluzorii, dar dacă bani nu ajung la oamenii care chiar au nevoie de ei, atunci următoarea criză va fi mai mare și mai violentă. Cu toate acestea, dacă asigurăm o ordine/bază socială și instituim o determinare a prețurilor și un ciclu economic corespunzătoare  după acest ciclu în 2021, atunci avem o șansă (principalul meu scenariu).

Deocamdată, însă… „Frica” este înlocuită de „stabilitatea nervoasă”, dar se bazează pe ADOPTAREA HOTĂRÂRII DE CĂTRE CONGRES ÎN URMĂTOARELE 24 de ore…

 Comentariile sunt inchise.

Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social


Economic - Apr 4, 2024 11:28 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”

Mai multe în secţiunea Economic


Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment