Sănătate - Scris de , Wednesday, 27 July 2022 11:31 - 0 comentarii

3 avantaje de urmărit în alegerea unei radioterapii de top

70% dintre toți pacienții cu cancer vor avea nevoie de radioterapie la un moment dat, într-o anumită fază a tratamentului. La fel ca și intervenția chirurgicală, radioterapia este o modalitate de tratament local utilizată pentru a distruge sau a reduce încărcătura tumorală. În zilele noastre, dezvoltarea de noi tehnologii sofisticate permite introducerea unor opțiuni de tratament avansate. Cu toate acestea, alegerea celei mai bune clinici de radio-oncologie este adesea o provocare. Prof. Dr. Fulya Ağaoğlu, un oncolog radiolog reputat în Spitalele ACIBADEM din Turcia și academician la Școala de Medicină Acibadem, vorbește despre punctele forte care disting centrele medicale de top pentru tratament cu radioterapie. Experta, cu peste 25 de ani de experiență, explică avantajele pe care ar trebui să le caute un pacient atunci când alege o îngrijire de calitate pentru cancer.

1. Echipamente avansate și infrastructură

Echipamentele de înaltă tehnologie pot oferi rezultate mai bune în ceea ce privește siguranța și eficacitatea. Cele mai recente dispozitive livrează doza de radiații cu o precizie mai mare într-un timp mai scurt. În plus, există diferite modalități de radioterapie și diverse aparate care pot fi utilizate în funcție de tipul, localizarea și stadiul tumorii. Este un mare avantaj atunci când medicii și pacienții au la dispoziție toate aceste opțiuni de tratament. Acibadem Healthcare Group, de exemplu, are toate dispozitivele, de la CyberKnife, Gamma Knife și acceleratoare liniare de energie înaltă până la dispozitive de brahiterapie și radioterapie intraoperatorie, spune prof. Fulya Ağaoğlu. „Dispozitivul de ultimă generație MR Linac este instalat și în spitalele noastre”, adaugă experta. Spre deosebire de dispozitivele convenționale, MR Linac permite radioterapie precis focalizată pe țintă, deoarece imagistica RM poate arăta clar, în timp real, anumite tumori care nu pot fi văzute bine cu tomografie, precum cancerul pancreatic sau cancerul hepatic. „În plus, putem modifica zilnic planurile de tratament cu dispozitivul MR Linac. Putem modifica și personaliza tratamentul prin replanificare dacă un anumit organ este gol sau plin. Acest lucru ne ajută să livrăm cu succes doze mai mari tumorii, în timp ce țesuturile și organele sănătoase din apropiere sunt, de asemenea, mai bine protejate”, explică experta în radio-oncologie.

2. Lucru în echipă și abordare multidisciplinară

Tratamentul cancerului este o chestiune de lucru în echipă. Adesea necesită o combinație de intervenții chirurgicale, chimioterapie, radioterapie, metode imagistice, patologie și alte metode utilizate în perioada de observare. Prin urmare, radioterapia este doar o parte a procesului de tratament. Poate fi utilizată singură, ca modalitate terapeutică pentru bolile canceroase care nu sunt tratabile chirurgical, cum ar fi cancerul nazofaringian, cancerul de col uterin și anumite tipuri de limfom. În plus, radio-oncologia este utilizată în tratamente multidisciplinare, în combinație cu sau după chimioterapia pre și postoperatorie. Sau radioterapia poate fi utilizată pentru a trata o recidivă atunci când boala a reapărut în alte părți ale corpului. Tratarea cancerului poate fi un proces lung care necesită mai mulți specialiști și este cu siguranță un avantaj să ai toți specialiștii la un loc, lucrând în echipă. „Lucrăm ca o echipă în toate etapele, de la diagnostic, tratament și urmărire ulterioară. Fiecare pacient este evaluat de comisia oncologică, iar noi luăm o decizie comună cu privire la metoda de utilizat în fiecare etapă a tratamentului”, precizează prof. Fulya Ağaoğlu.

3. Tratamente personalizate pentru pacient

Într-o lume a dezvoltărilor medicale și a numeroaselor opțiuni de tratament, soluțiile personalizate sunt o necesitate. Planurile de tratament personalizate iau în considerare vârsta fiecărui pacient, istoricul de sănătate, obiceiurile, tipul specific de cancer, localizarea, dimensiunea și răspândirea acestuia. Deoarece oamenii nu răspund la fel la tratamentele medicale, soluțiile personalizate sunt disponibile pe tot parcursul, începând de la procedurile de diagnostic, fiecare pas al procesului de tratament, până la urmărirea post-tratament. Prof. Fulya Ağaoğlu explică de ce este esențial pentru un tratament de succes: „Selectăm modalități moderne de imagistică, cum ar fi PET/CT, tomografia și RMN printre metodele imagistice, în mod specific pentru fiecare pacient. Putem preleva probe de biopsie sub formă de biopsii închise și, prin urmare, nu este necesară o procedură chirurgicală. Folosim metode de examinare patologică foarte avansate pentru a verifica diagnosticul pacientului. Dacă nu suntem siguri de un diagnostic sau vedem anumite aspecte neexplicate, efectuăm analize genetice și decidem asupra tratamentelor personalizate pe baza unor modalități imagistice avansate. Cu alte cuvinte, personalizăm tratamentul pentru fiecare pacient, ca un croitor care croiește un costum pe comandă față de unul standard.”

Despre Acibadem

Acibadem Hospitals Group este cel mai apreciat furnizor de servicii medicale private în Turcia încă din 1991 și face parte dintr-o rețeaua mondială International Healthcare Holdings, al doilea lanț de servicii medicale din lume. Acibadem furnizează servicii comprehensive de diagnostic și tratament angajând profesioniști din domeniul sănătății de cel mai înalt calibru, folosind tehnologie medicală de ultimă oră și funcționând la standarde medicale acreditate la nivelul excelenței. Mii de români merg an de an la spitalele Acibadem, în special în centrele oncologice, cardiologice, de fertilitate, de medicină sportivă și de transplant. 



Comentariile sunt inchise.

Auto - Feb 14, 2024 11:40 - 0 comentarii

Carburantul HVO100: pentru prima dată la stațiile de alimentare Eurowag!

Mai multe în secţiunea Auto


Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate


Ultima oră - Jan 19, 2024 9:28 - 0 comentarii

Unitatea de bord a Eurowag oferă acum servicii europene de taxare electronică în Spania și Portugalia

Mai multe în secţiunea Ultima oră